Annonce

Annonce

Svar: På eget værelse


4. februar 2016

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære heldige mor :)

Tak for dit brev og velkommen til :)

Det lyder som om, at I skal tage beslutningen om at flytte jeres datter på eget værelse, og så se hvordan det går. Hvis det fungerer, er det jo super dejligt - og viser det sig, at det ikke går, ja så må hun jo tilbage igen. Der sker ikke spor ved, at I forsøger jer lidt frem, for at finde den bedste løsning for jer alle tre.

Det er rigtig fint, at I nu har lært jeres datter at falde i søvn i tremmesengen med alle fire sider omkring sig. Det betyder, at hun kender sin seng og er tryg ved at sove i den, hun forstår at lægge sig til at sove i egen seng. Derfor kan I trygt flytte hende til eget værelse, putte hende i samme seng og naturligvis med samme ritual, som I plejer at bruge, så alt er præcis som det plejer at være, eneste forskel er, at hun nu puttes i et andet værelse.

Det er lidt en udfordring med slyngevuggen.. spørgsmålet er, om den er nødvendig. Er det ikke muligt at hjælpe hende videre i søvnen omkring midnat, uden at hun behøver blive flyttet over i den og vugget? Med den alder hun har nu, vil det være rigtig godt, at hun tilbydes en godnatgrød, som en fast del af sit putteritual, derudover vil det være rigtig godt, at hun tilbydes bryst eller flaske aften og sen aften. Det vil sige, at hun sen aften, altså omkring midnat, hvor hun vågner, bør tilbydes bryst eller flaske og derefter puttes videre til søvn. Det vil være rigtig godt, hvis I kan hjælpe hende videre i søvnen med et mælkemåltid fremfor at putte hende i slyngevuggen...

En madras på gulvet i børneværelset er naturligvis ...


Annonce

... også en mulighed, det løser dog ikke problemet med at I rent faktisk gerne vil sove sammen som forældre:) Derfor tænker jeg, at det vil være rigtig godt, hvis I forsøger at få skabt en ny rutine, hvor hun puttes i egen seng på eget værelse og hjælpes til at sove videre der, når hun vågner omkring midnat - og I forældre så forsøger at holde jer i soveværelset... viser det sig, at hun har brug for beroligende hænder flere gange i løbet natten, kan I naturligvis godt forsøge at være på hendes værelse i en periode, men det vil være rigtig godt, at I så her forsøger at minimere hendes behov for jer, så I stadig arbejder på at lære hende at sove mere og mere på egen hånd:)

Hvorvidt hun kan komme ind i jeres seng tidlig morgen, afhænger lidt af hvor tidlig morgen vi taler om - i princippet må hun gerne komme ind og sove videre hos jer, hvis hun f.eks. vågner kl 05 fordi hun lige nu drømmer rigtig meget og sover naturligt uroligt. Det er helt okay, at I tilbyder hende den ekstra tryghed og nærhed:) Men I skal være opmærksomme på, at I ikke får rykket tidspunktet frem, så det bliver kl 04, 03, 02 at hun så kommer ind til jer...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Som du selv skriver, så er det svært at ændre søvnvaner i denne alder, fordi hun er i separationsfasen og derfor naturligt søger jeres fysiske nærhed og tryghed rigtig meget. Det er derfor vigtigt at finde balancen mellem at være der for hende og samtidig forsøge at lære hende, at hun godt kan komme videre i søvnen om natten uden at behøve jeres hjælp.

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce