Annonce

Annonce

Svar: Næsegrus i tremmesengen


12. januar 2016

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Carl Emils far og mor

Tak for jeres brev :)

Det lyder ganske rigtigt, at Carl Emil endnu ikke er i stand til at trille tilbage på siden eller ryggen, når han sover. Han kan godt om dagen, men om natten er det for svært at gøre i søvne. Det er derfor rigtig godt, at I har alarm på om natten, og det kan også være en overvejelse værd, om han stadig skal sove i samme værelse som jer, så I med det samme kan hjælpe ham om på siden eller ryggen...

I kan evt. fjerne den ene side af tremmesengen og koble hans seng til jeres seng. Naturligvis sikre jer, at han ikke kan trille ud af sengen eller komme i klemme mellem de to senge, det skal være sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Men at koble sengene vil gøre det muligt for jer stadig at putte ham i egen seng, men samtidig kunne være lige ved siden af ham og hjælpe ham med stillingskift og en beroligende hånd, når han "møffer" lidt for meget rundt.

Jeg vil også anbefale jer, at I fjerner hovedpuden - også selvom der er tale om en tynd pude, så er det vigtigt, at han ligger på et plant og ikke alt for blødt underlag. Det vil gøre det lettere for ham at dreje hovedet, og det er med til at sikre, at hans næse ikke så let lukkes til.

I kan også prøve om han vil have glæde af en tyngepose i siden, som hindrer ham i at trille for meget rundt. Det kan I f.eks. lave ved at tage en strømpe og fylde den med grødris og binde en knude... Med den alder han har, er han dog nok for stor og for stærk og effekten vil være begrænset, den kan irritere ...


Annonce

... mere end den gavner.

Man kan også købe en "Baby Sleep EZ Sleep System", som kan bruges til spædbørn med lejringsbetinget skævt kranie - det holder barnet på siden... Sundhedsstyrelsen anbefaler dog ikke brug af specielle puder og lignende, og spørgsmålet er også om ikke jeres dreng er lidt for stor nu til, at det vil have nogen effekt... Jeg tror han vil blive irriteret over det. Derudover anbefaler sundhedsstyrelsen at børn sover på ryggen med hovedet drejet skiftevis til højre og venstre.

Nogle gange kan det hjælpe at elevere hovedgærdet lidt, så han ligger lidt højere med hovedet. Det kan I gøre ved at komme en lille pude, et sammenrullet håndklæde eller lignende ind under selve madrassen, så hele madrassen løftes op i hovedenden. Når han ligger eleveret, kan det nogle gange være lidt sværere at vende og dreje sig helt så meget...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Hvis I putter ham i en sovepose f.eks. en voksipose eller lignende om dagen, så kan det også være en mulighed at bruge denne om natten i en periode. Den kan være med til at gøre, at han bliver liggende på ryggen. I skal her naturligvis sikre jer, at han ikke får det for varmt :)

Da han lyder til at være ret godt igang motorisk i løbet af dagen, så er det nok et spørgsmål om tid, før han også kan skifte stilling selv om natten. Jeg tænker derfor, at det ændrer sig i takt med, at han bliver motorisk mere mobil, når han sover - og at tiden derfor også arbejder for jer:)

Håber I kan bruge dette lidt videre - og rigtig meget held og lykke med ham:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.

Middagslur - 3 år, 2 mdr.

Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annonce