Brev:
Spørgsmål til kostplan
Kære Helen
Godt nytår :)
Jeg har et spørgsmål til min søns kost.
Min dejlige basse på 7 1/2 mdr har nu endelig lært at tage flaske med MME.
Jeg har trappet amning ned således at han nu får flaske i stedet for amning inden middagslur, her får han 100 ml og når han puttes til natten her får han 150 ml. Jeg ammer forsat om natten når han melder sig.
Han har en del opvågninger i løbet af natten hvor vi prøver at få ham til at sove videre uden amning, det bliver ofte til 2 gange amning og flere hvis han er syg eller er ked af det pga tænder eller ligende.
Jeg ammer fortsat inden hans formiddagslur. Han er simpelthen så træt kort efter han er stået op. Han vågner mellem kl. 6 og 7. Han får havregrød kl. 7.30 - spiser ikke meget mere end 1/2 dl. Han er vågen max 2 timer inden han puttes til formiddagslur.
I alle de dagsplaner jeg har set du laver til børn på hans alder, får de frugtmos inden de puttes til ...
... formiddag.
Min Rasmus er ikke særlig vild med frugtmos og jeg synes han er for træt til at jeg kan få ham til at spise endnu et måltid inden han puttes.
- Skal jeg putte han uden amning alligevel? Jeg ved ikke om det er nok at han kun får havregrød og ikke et andet måltid inden han puttes. Den første lur er ofte den længste, sover her mellem 1 1/2 - 2 1/2 time.
Jeg har også tænkt på om de mange opvågningen om natten skyldes for lidt indtag af mad om dagen, men jeg tilbyder han måltider ofte.
Jeg følger meget de planer du har lavet i din bog om børn og mad. Han spiser ikke særlig meget af gangen og der skal ofte lidt overtalelse til for at han vil spise.
Han er en stor basse og har taget hurtig på i vægt, vejer nu 9,5 kg. Vægten har været i ro den sidste måned, men han er også blevet meget mere aktiv.
Han er en glad dreng og virker bestemt tilpas :)
Jeg håber du vil dele lidt tanker med mig.
Venlig hilsen
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
Smile
Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!
Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.
Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.
Jo mere du kan smile, pludre og...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.