Annonce

Annonce

Svar: Søvn i samme seng?


3. januar 2016

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Lelia-Maria

Tak for dit brev og fine spørgsmål:)

Det vigtigste, når din datter skal sove, er at hun er tryg ved at skulle sove - og med den alder hun har, skabes tryghed især ved genkendelighed. Det gør hende tryg, når du bruger det samme ritual, når du starter med at skifte hende, svøber hende, giver hende mælk, putter hende med sut, kærtegn, beroligende ord - og putter hende i samme seng. Jo mere genkendelighed, jo mere tryg vil hun være.

Det betyder ikke, at du ikke gerne må skifte mellem at putte hende i barnevogn og putte hende i tremmesengen - det må du gerne. Hun behøver ikke kun blive puttet et sted. Men du må også gerne bruge sengen, når du fornemmer, at hun falder bedre i søvn i den og sover bedre der.

Når det kan være en idé at medtænke barnevognen som puttested, så er det fordi hun på sigt kan have glæde af at lære at sove i sin barnevogn, fordi det kan gøre det lettere for dig at komme hjemmefra. I kan tage på ture, være i mødregruppe, trille op at handle, besøge familie osv. og hvis ...


Annonce

... hun er vænnet til at sove i sin barnevogn vil hun være tryg ved at sove i den, når I skal nogen steder. Hvis hun aldrig har lært at sove i sin vogn, så bliver det sværere for dig at putte hende, når I er ude, og dermed sværere for dig at tage hjemmefra.

Som regel vil hun vågne af sig selv om dagen og ikke tro, at dag er nat. Lyset fra solen vil appellere til vågenhed, hvor nattens mørke vil gøre, at hun sover længere. Det vil dog være rigtig fint, hvis du forsøger at gøre dagen aktiv og natten til der, hvor man sover. Det betyder, at dagen skal inddeles i vågne og aktive perioder, tidspunkter hvor I pludrer, leger, tumler, spiser osv., og derefter kommer så en periode, hvor hun sover. Om natten skal du forsøge ikke at lave for meget aktivitet, ikke tænke for meget lys, kun skifte bleen hvis der er afføring eller hun har tisset igennem osv. På den måde hjælper du hende med at kende forskel på nat og dag:)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Og rigtig godt nytår!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce