Svar: Flaske vs Grød
Kære Pernille
Tak for dit brev :)
Jeg synes bestemt at Valdemar skal bibeholde sin flaske tidlig morgen kl ca. 05. I 7 måneders alderen vil de fleste børn have brug for fire flasker, og jeg anbefaler, at de ligger tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften.
I løbet af dagen øges antallet af måltider, så han nu får flere små måltider dagligt og en større variation af forskellige fødevarer. Derudover tilbydes han også vand af kop, som er med til at sikre en del af hans væskeindtag. Når de fire flasker ligger tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften, sikrer de plads i maven til mere rigtig mad, samtidig med at behov for mælk/væske også sikres.
Hvis du begynder at tilbyde ham grød allerede kl 05, så vil der være en stor sandsynlighed for at han vil vænne sig til at skulle spise meget på det tidspunkt - og derfor fremadrettet vil begynde at vågne op, fordi han der er rigtigt sulten. Det er uhensigtsmæssigt for jer alle.
I takt med at hans indtag af ...
... skemad øges og han bliver ældre, spiser mere osv. vil hans indtag af flaske naturligt trappes ned - og det vil være naturligt at du i 8-9 måneders alderen f.eks. introducerer en godnatgrød. Den vil også være med til at give lidt ekstra mæthed om morgenen og du kan så trappe stille og roligt ud af flasken, så han får mindre og mindre mælk og til sidst måske kan undvære den helt. Når han bliver 8-9 måneder, vil det være passende med 3 flasker dagligt og de kan med fordel ligge før middagslur, aften og sen aften. Det vil sige, at flasken tidlig morgen stille og roligt trappes ud og morgengrøden gives som den plejer f.eks. kl 07-07.30...
Jeg vil anbefale dig min bog "Helens bog om børn og mad". I den finder du dagsplaner og opskrifter og får lidt idé om, hvordan dagen skrues sammen måned for måned, så hans behov dækkes optimalt:)
Rigtig meget held og lykke fortsat - håber du kan bruge dette lidt videre - og dejligt at høre, at du har kunne bruge mine tidligere råd og tanker:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Svangerskab
Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.
Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.
Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.
Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder