Svar: Sutteflasker - endnu et spørgsmål
Kære Sandra
Tak for dit brev :)
Jeg er helt enig i, at det er uhensigtsmæssigt, hvis jeres datter begynder at kræve flere flasker om natten, fordi I skruer hendes indtag af mælk ned.
Hvis hun er reelt tørstig, skal I naturligvis sikre jer, at hun får væske nok hele dagen igennem, så hun ikke efterspørger det så meget om natten. Det kan også være nødvendigt at øge hendes indtag af godnatgrød - måske skal hun have en lidt større portion at falde i søvn på. Og det samme måske med flasken før putning. Det kan godt være, at hendes aftenflaske skal indeholde 165 ml, hvis det så betyder, at hun kan trappes ud af flaskerne sen aften og nat.
Men ellers så lyder det som om, at det måske ikke er så meget mængden, som hun savner, men flasken - og derfor kan det godt være, at I bliver nødt til at gøre kort proces og få afsluttet flaskerne en gang for alle. Vise hende, at flaskerne er i stykker (I kan smide flaskesutterne ud) og ikke dur mere, forklare at det ...
... er slut og så tilbyde lidt vand af en kop. Det bliver naturligt et par hårde nætter, fordi hun vil savne sin flaske og her skal I så være der, berolige og betrygge, sikre hende en puttebamse osv. som hun kan putte med i stedet for.
Allerbedst er det, hvis puttebamse osv. kan introduceres nu og stille og roligt tage mere og mere over, men hvis ikke det kan lade sig gøre, så kan det være nødvendigt, at I vælger, at nu er det slut med flaske - og så viser det overskud, som hun naturligt vil have behov for i den situation...
Hun forstår ikke, når hun nogle gange får flasken og I så samtidig siger at "det er slut". Når flasken er slut og I forklarer, at det er slut, så skal det være helt slut. Så er den mulighed ikke længere... Men hun kan stadig få noget at drikke og skal naturligt ikke føle sig alene, ikke være utryg osv. Men sutteflasken, den dur ikke mere, den er i stykker og det er slut...
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Forkælelse - forkælede børn
Små børn kan kun fortælle dig, at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde give udtryk for, at det har behov for at blive taget op, blive skiftet, få mad, blive pludret med, krammet osv.
Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne, at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt, at man forkæler et barn ved at reagere på dets gråd, tværtimod.
Små børn kan ikke...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.