Svar: Sluger luft under amning
Kære Mynthes mor
Tak for dit brev og stort tillykke med den lille pige:)
Og sikke en historie, sikke en start... Det lyder som om, at I har lidt at kæmpe med hos jer, men det lyder også som om, at det går stille og roligt den rigtige vej...
Nogle børn har rigtig svært ved at bøvse og prutter i stedet. Det er dog rigtig godt, hvis I kan hjælpe jeres datter af med luften i form af en bøvs - det giver betydelig mindre mavekneb, hvis hun bøvser og luften ikke skal igennem mave- og tarmsystem for at komme ud.
Når hun skal bøvse, så er det vigtigt, at hendes ryg er lige og at hendes arme er let løftet. På den måde kan luften bedre finde vej ud. Det betyder, at hvis I sidder med hende efter hun har drukket mælk, og lægger hende op af jeres skulder, så skal hun så højt op at ligge over skulderen, at armene er løftet op. Her kan I klappe let på blenumsen og ryggen for på den måde at hjælpe luften lidt op.
I kan også prøve at sidde lidt med hende foran jer, hvor hun læner kroppen op mod jeres ben. I kan sætte jer i sofaen med benene på sofabordet, så kan hun sidde med ryggen op mod jeres lår. Hold hende om brystkassen, med jeres hænder under hendes arme, så armene igen løftes lidt og ryggen holdes rank. Det kan være en god stilling, hvis hun efter at have spist, har lyst til at pludre lidt...
Når hun ammes, kan du forsøge med forskellige ammestillinger, for at se om noget vil fungere bedre end andet. Alt efter hvordan hun lægges til, vil hun arbejde forskelligt med brystet og brug af forskellige ammestillinger kan gøre, at hendes indtag af luft mindskes.
Du kan også overveje, om det kan hjælpe jer med et hjælpebryst også ...
... kaldet et lact-aid-system. Det er kort fortalt en sonde, der sættes på brystet og enden af sonden fører så ned i en flaske. Når hun dier hos dig, så får hun på en gang mælk fra dit bryst og samtidig også mælk fra flasken via sonden. Hun kan altså stimulere dig og blive suppleret med lidt ekstra mælk samtidig - og nogle gange vil dette også mindske hendes luftindtag sammenlignet med, at hun både får bryst og flaske.
Mylicon må I naturligvis fortsat gerne forsøge. Derudover er det rigtig fint, at I prøver med mavemassage, cykler med benene osv. Det lyder som om, at I gør alt det rigtige her.
Når I giver flaske, kan I forsøge med forskellige typer af flaskesutter, for at se om noget fungerer bedre end andet. I kan også prøve med forskellige typer erstatning, for at se om hun måske får mere ro i maven af dette. Der er flere muligheder, men det kunne f.eks. være NAN Sensilac, der er specielt udviklet til børn med kolik eller koliksymptomer. Det kunne også være Allomin syrnet SensePro. Begge disse erstatninger er beriget med Lactobacillus reuteri.
Du kan også prøve med Semper Dråber, også kaldet BioGaia. Det er også lactobacillus Reuteri, det vil sige en mælkesyrebakterie, der kan have en "beroligende" effekt på maven. Det behøver ikke være kolik, det kan også være det man kan kalde uspecifik mavekneb...
Jeg vil også anbefale dig min nyeste bog "Helens bog om Amning & Flaske". I den kan du læse om både amning, ammestillinger - amning af børn med hjertesygdom - og det samme omkring flaske, flaskestillinger og flaske til børn med hjertesygdom.
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og glæder mig til at følge jeres lille familie:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.