Brev:
Sluger luft under amning
Hej Helen
Vores kære datter har desværre haft en meget hård medfart efter fødslen. (FV 2860, FL 48 cm - idag 3 mdr.+5 dage: 4600 og 58 cm). Meget kort:
Jeg føder naturligt (dog med lang vandafgang), i hjemmet på 4. dagen bliver hun akut og meget kritisk syg med tre ukendte hjertefejl, som nær havde kostet hende livet hvis ikke vi havde reageret og læste hendes signaler. Hun bliver overflyttet til Skejby hvor hun bliver opereret i 8 timer på hendes 5. dag.
Derfra ligger hun i respirator i fem dage og i alt 6 uger på intensiv - hvoraf de sidste to uger var pga. vejrtrækningen hvor hun havde behov for iltbehandling.
Nu er vi hjemme og hun slap sonden for snart 3 uger siden og jeg ammer (Jeg malkede ud i knap 10 uger, mens hun fik sonde og mens vi ammetrænede). Vi er begyndt at supplere med en flaske 1-2 gange om dagen hvor hun ...
... tager 50-100 ml.
Et af vores problemer er at hun får SÅ meget luft ind, især ved amningen og hun er så svær at bøvse - vi har endnu ikke fundet en fagperson som kan bøvse hende. Når luften så skal passere bliver hun meget ked af det og pga. tiden i respirator er hun stadig blød i de øvre luftveje og sluger derfor endnu mere luft. Det bliver en ond cirkel af luft og skrigeture.. (Mylicon er afprøvet og havde god effekt i tre uger).
Vi cykler selvfølgelig med hendes ben og prøver at give massage når hun tillader det. Hun har haft afføring hver dag indtil for ca 1 1/2 uge siden, hvor der nu går mellem 2-4 dage i mellem.
Vi er netop startet zoneterapi for maven og kiropraktor for spændthed i nakke/skuldre efter ikke at have været mobiliseret mens hun lå på intensiv.
Er der andre tiltag vi kan gøre?
Venlig Hilsen
Mynthes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.