Brev:
Middagslur i vuggestuen
Kære Helen
Tusind tak for sltid god input. Vi håber, du kan hjælpe os endnu engang.
Efter vores flytning er vores datter begyndt i en nu vuggestue, og vi kan fornemme, at personalet er vant til meget høje krav fra forældrenes side. Derfor har de valgt at sige, at man som forældre ikke har indflydelse på, hvor meget ens barn sover.
Så, hvor vi på den gamle vuggetsue kunne bede pædagogerne vække vores datter efter en time, lader de hende her sove, til hun vågner.
Det betyder, at hun ind tit sover halvanden til to timer, og det betyder igen, at hun først sover i mellem kl 21 og 22 om aftenen.
Der er som sådan ikke noget drama ved puttetid. Hun ligger i sin seng, og en af os ligger på en madras ved siden af, og så falder hun selv i søvn - men nogen gange først efter en time. Det betyder så også, at hun først vågner ved syvtiden og nogen gange også skubber tidspunktet for sin lur i vuggestuen.
Vi er lidt kede af, at pædagogerne i den nye vuggestue ikke kan hjælpe os med at forkorte luren. Men det vigtigste for os er at bevare den gode stemning og finde en fælles løsning, som alle kan være glade ...
... for - og som fungerer for vores datter.
Pædadgoerne har foreslået os, at vores datter i stedet springer luren helt over tirsdag og torsdag hver uge og på den måde skaber lidt balance i søvnregnskabet. Og vi synes, det lyder fornuftigt, men vi er også i tvivl, om hun er for lille til helt at undvære luren hver anden dag. Hvad mener du?
Når hun ind imellem har sovet 11-12 timer i træk om natten, har de ikke kunne få hende til ro og har derfor droppet luren helt i vuggestuen (det sker typisk en gang hver 10. dag eller lign). Men synes du, det er en god ide at sætte det i system på den måde?
Lige efter flytningen faldt hun relativt tidligt i søvn, men vågnede til gengæld (måske af mareridt) midt på natten. Nu sover hun senere, men vågner sjældent. Vi er naturligvis glade for, at det hele lader til at være på plads i hendes hoved, men vi synes samtidig også, det er synd for hende, at hun først sover kl. 21/22. Er det ikke alt for sent for sådan en lille størrelse? Nogle af børnene fra vores mødregruppe sover allerede 19.30.
Vi glæder os meget til at høre fra dig.
Kærlig hilsen
Skattepigens forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.