Annonce

Annonce

Svar: Amning og USA


29. oktober 2015

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Lelia-Maria

Tak for dit brev og tillykke med den lille pige - og velkommen til:)

Dejligt at høre, at du har flere af mine bøger og er glad for dem. Der er netop udkommet en ny "Helens bog om Amning & Flaske", som godt kunne være relevant for dig:)

Når du vil stoppe amning, så er det en god idé, at du trapper gradvist ned i amning og gradvist øger antallet af flasker. Det vil sige, at hvis du lige nu ammer f.eks. 7 gange i døgnet, så vil det være rigtig godt, at du ammer 6 gange i døgnet og giver en flaske. Herefter ammer du så 5 gange i døgnet og giver 2 flasker, så ammer du 4 gange i døgnet og giver 3 flasker, ammer 3 gange i døgnet og giver 4 flasker osv. Indtil du helt er gået over til at give flaske og dermed trappet ud af amningen.

At gøre det på denne måde vil for det første hjælpe din krop med at sætte mælkeproduktionen stille og roligt ned. Derudover vil det også hjælpe din datter til at vænne sig til modermælkserstatningen gradvist, så hun ikke pludselig får ondt i maven.

Det kan godt være, at du kan trappe ned dag for dag igennem en uge, men det afhænger af, hvordan du fornemmer din mælkemængde og dine brystspændinger. Hvis du får mange brystspændinger, du kan mærke at mælken presser sig på, og du får ondt, så kan det være nødvendigt, at du lægger hende til eller malker ud, så brystet bliver tømt. Det er lidt individuelt, hvor hurtigt en nedtrapning kan gå.

Det vil dog være rigtig godt, hvis du kan øge intervallet mellem amningerne mere og mere, altså så der går flere og flere timer imellem, at hun ammes. Det vil sige, at hvis du f.eks. ammer kl 8, kl 11.30 og kl 15, så vil det være godt, at du erstatter amningen kl 11.30 med en flaske. På den måde går der lang tid mellem de to amninger. Jo længere tid, der går mellem hver amning, jo mindre mælk vil du til sidst producere.

Det er også en mulighed at få medicin, der stopper din mælk. Det kan du få via din læge. Hvis du har rigtig meget mælk, kan det være nødvendigt, at du malker ud, så brystet bliver tømt, selvom du får medicinen. Du skal dog altid være opmærksom på ikke at få stimuleret til ekstra mælk - det vil der altid være en risiko for, når man malker ud eller lægger barnet til brystet.

Når du stopper med at amme, er det derfor også godt, hvis du kan undgå at stimulere dine bryster, - vær opmærksom på ikke at få stimuleret brystet, når du er i bad, og måske gerne vil massere brysterne lidt fordi de kan være ømme... Brysterne skal have ro, hvis mælkeproduktionen skal stoppes. Brug også gerne en BH der støtter godt, uden at presse for meget ind på brystet.

Med hensyn til Allomin, så kan du godt tilbyde din datter Allomin 1 (den blå), som er en fuldgyldig erstatning. Du kan også give hende Allomin syrnet SensiPro ...


Annonce

... 1 (den gule), som er den nyhed du taler om. Denne erstatning er tilsat mælkesyrebakterien Lactobacillus Reuteri, som også findes i Semper Dråber (BioGaia) og så er den lavet som Syrnet Allomin (den grønne).

Allomin Syrnet SensePro 1 (den gule) er fuldgyldig og din datter kan således leve udelukkende af denne, men den kan også gives i kombination med Allomin 1 (den blå), hvis du synes, at hendes mave virker til at fungere bedre på denne måde.

Du skal være opmærksom på at Allomin syrnet SensiPro 1 ikke må komme over temperaturer på 40 grader, da dette vil dræbe/skade mælkesyrebakterierne, så virkningen af dem ikke er der.

Det lyder super dejligt med en USA tur på 3 uger - det bliver naturligt en lidt anden tur med en baby på 8 måneder, end hvis I var jer selv af sted - men stadig kan det blive en rigtig dejlig tur:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

De fleste børn kan ikke lægges i seng kl 19, når de er 4 måneder gamle... Mange børn vil i den alder sove rigtig sent og måske vil jeres datter have en rytme, hvor hun ikke sover før klokken er 22... Det må tiden vise... De fleste børn vil i 3-4 måneders alderen trives med tre lure dagligt og alt efter hvor sent dagens 3. lur ligger, vil hendes puttetidspunkt om aftenen ændre sig.

Omkring 6 måneders alderen sker der dog nogle ændringer i søvnen, hendes indtag af mad bliver større, der er mulighed for at skabe mere rytme hele dagen igennem og mange børn vil i den alder, begynde at kunne nøjes med 2 lure dagligt - og dermed kunne blive puttet omkring kl 19.30-20... og den rytme vil jeres datter så sandsynligvis have, når hun er omkring 8 måneder og I skal af sted....

I er nødt til at tilpasse jeres dag og rytme efter hendes tider, så hun får morgenmad, frokost, aftensmad osv. nogenlunde som hjemme. Hvis I normalt vil spise aftensmad omkring kl 18, så vil det være rigtig godt også at gøre dette, når I er på ferie. I kan sagtens spise ude, og når I så har spist, så kan I evt. trille en aftentur, hvor hun så kan sove i sin barnevogn, og I kan kikke lidt på byen.

Der vil naturligt være lidt jetlag og lignende at tage hensyn til, men det rammer jo jer alle sammen - I vil sandsynligvis få tendens til at vågne tidlig morgen og være rigtig trætte om aftenen, så måske gir det helt sig selv... :) Og så skal I naturligvis også være parate til at blive hjemme på hotellet, eller hvor I nu bor, hvis I kan mærke, at det hele bliver lidt for meget for hende. Der er jo rigtig mange indtryk og oplevelser og meget at bearbejde, men det er ikke sikkert, at det bliver et problem - måske vil hun elske det! I skal bare være parate til en vis fleksibilitet, netop fordi det naturligt er anderledes at rejse med en baby, end at rejse alene som par.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce