Svar: Hvornår skal de kun have en lur om dagen
Kære Maries mor
Tak for dit brev :)
Dejligt at høre, at det går bedre med appetitten - og hvor flot at Marie allerede går rundt og tør bevæge sig rundt på to ben, uden at holde i hånd :)
De fleste børn er mellem 12-18 måneder, før de begynder at kunne nøjes med kun en lur dagligt. Der er dog naturligvis undtagelser, og det lyder som om, at Marie faktisk lige nu vil trives med at blive puttet kl ca. 11, og så sove en længere middagslur... Det må komme an på en prøve.
Hvorvidt hun er parat til at sove formiddagslur afhænger naturligt af, hvor tidligt eller hvor sent I står op. Hvis I sover til kl 08, så vil det være naturligt, at hun ikke kan sove allerede 9.30 - men vågner hun hver dag kl 6.30, så vil hun naturligt være mere parat til at sove sin formiddagslur. Det spiller derfor ind, hvornår dagen begynder og også at I har et fast stå op tidspunkt om morgenen.
Du skal derfor også være opmærksom på, at når hun begynder i dagpleje til november, så vil hun måske skulle tidligere op, end hun kommer lige nu, samtidig med at hun vil få en masse nye oplevelser og ekstra meget at bearbejde - og naturligt derfor vil kunne få behov for sin formiddagslur igen. Det er derfor vigtigt, at du her er fleksibel og parat til at følge, det hun viser behov for:)
I skal også være opmærksomme på om hun begynder at powernappe om eftermiddagen. Hvis hun bliver ekstra træt sidst på dagen, falder i søvn i bilen på vej hjem, på sofaen eller lignende, så er det tegn på, ...
... at hun stadig har brug for to lure - og så bør det være en formiddagslur og en middagslur, fremfor en middagslur og en powernap sidst på dagen -ellers kan det ødelægge jeres nætter:)
Med hensyn til at gå selv, så er det super flot, at hun er så godt igang. Hun lyder til at være rigtig tæt på at kunne gå fuldstændig selvstændigt :) I kan hjælpe hende ved at sørge for, at hun ikke skal gå alt for langt, før hun kan finde støtte. I kan derfor holde jer i nærheden, og tilbyde hende en hånd eller sætte jer, så hun kan holde, støtte sig til jeres arm, skulder, en hånd. Ligesom I kan sørge for, at der ikke er for langt mellem stole, borde osv. så hun også her har noget at få fat i og støtte sig til - og stille og roligt bliver mere modig, får mere balancen og kan gå længere strækninger.
Et par små kravlesko eller skridsikre skindfutter på fødderne vil være rigtig godt, så hun kan stå fast, når hun bevæger sig rundt :)
Med hensyn til din menstruationscyklus, så er det helt normalt, at der kan gå nogle måneder, før kroppen helt har fundet sit leje igen efter en fødsel. Det er korrekt, at en cyklus kan variere mellem 21 og 35 dage - og det er normalt. Det lyder som om, at din menstruation kommer regelmæssigt, og det lyder ikke som om, at du oplever ekstra kraftige blødninger eller andre problemer... der sker dog ikke spor ved, at du kontakter jeres læge - I kan evt. bare drøfte det i telefonen:)
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
13. maj 2025 | Sovevaner | 7 år
Kære Helen Vi har to dejlige drenge, der netop er fyldt 7 år og 9 år. Jeg...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...