Svar: Hvornår skal de kun have en lur om dagen
Kære Maries mor
Tak for dit brev :)
Dejligt at høre, at det går bedre med appetitten - og hvor flot at Marie allerede går rundt og tør bevæge sig rundt på to ben, uden at holde i hånd :)
De fleste børn er mellem 12-18 måneder, før de begynder at kunne nøjes med kun en lur dagligt. Der er dog naturligvis undtagelser, og det lyder som om, at Marie faktisk lige nu vil trives med at blive puttet kl ca. 11, og så sove en længere middagslur... Det må komme an på en prøve.
Hvorvidt hun er parat til at sove formiddagslur afhænger naturligt af, hvor tidligt eller hvor sent I står op. Hvis I sover til kl 08, så vil det være naturligt, at hun ikke kan sove allerede 9.30 - men vågner hun hver dag kl 6.30, så vil hun naturligt være mere parat til at sove sin formiddagslur. Det spiller derfor ind, hvornår dagen begynder og også at I har et fast stå op tidspunkt om morgenen.
Du skal derfor også være opmærksom på, at når hun begynder i dagpleje til november, så vil hun måske skulle tidligere op, end hun kommer lige nu, samtidig med at hun vil få en masse nye oplevelser og ekstra meget at bearbejde - og naturligt derfor vil kunne få behov for sin formiddagslur igen. Det er derfor vigtigt, at du her er fleksibel og parat til at følge, det hun viser behov for:)
I skal også være opmærksomme på om hun begynder at powernappe om eftermiddagen. Hvis hun bliver ekstra træt sidst på dagen, falder i søvn i bilen på vej hjem, på sofaen eller lignende, så er det tegn på, ...
... at hun stadig har brug for to lure - og så bør det være en formiddagslur og en middagslur, fremfor en middagslur og en powernap sidst på dagen -ellers kan det ødelægge jeres nætter:)
Med hensyn til at gå selv, så er det super flot, at hun er så godt igang. Hun lyder til at være rigtig tæt på at kunne gå fuldstændig selvstændigt :) I kan hjælpe hende ved at sørge for, at hun ikke skal gå alt for langt, før hun kan finde støtte. I kan derfor holde jer i nærheden, og tilbyde hende en hånd eller sætte jer, så hun kan holde, støtte sig til jeres arm, skulder, en hånd. Ligesom I kan sørge for, at der ikke er for langt mellem stole, borde osv. så hun også her har noget at få fat i og støtte sig til - og stille og roligt bliver mere modig, får mere balancen og kan gå længere strækninger.
Et par små kravlesko eller skridsikre skindfutter på fødderne vil være rigtig godt, så hun kan stå fast, når hun bevæger sig rundt :)
Med hensyn til din menstruationscyklus, så er det helt normalt, at der kan gå nogle måneder, før kroppen helt har fundet sit leje igen efter en fødsel. Det er korrekt, at en cyklus kan variere mellem 21 og 35 dage - og det er normalt. Det lyder som om, at din menstruation kommer regelmæssigt, og det lyder ikke som om, at du oplever ekstra kraftige blødninger eller andre problemer... der sker dog ikke spor ved, at du kontakter jeres læge - I kan evt. bare drøfte det i telefonen:)
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.