Brev:
Vuggestue - indkørsel
Kære Helen,
Vi skriver til dig idet vores datter er startet i vuggestue og vi har lidt udfordringer med indkørslen. Vi er nået til et punkt hvor vi er bekymret om vi gør noget forkert i vores dagligdag og med hende, og det har påvirket os mere end vi troede.
Lidt om hende: hun er en glad pige, vi får altid at vide at hun er så nem og glad, og at vi er heldige. Selv synes vi at hun er glad og brokker sig ikke meget, men her på det sidste har hun været forkølet og så hostet og efterfølgende feber og hoste igen. (næsten 3 uger syg).
Jeg fik lov til (fordi jeg startede på job 15 dage før) at komme forbi vuggestuen 1 time om dagen i en uge, inden min mand startede indkørslen officielt. Det gik meget fint, og hun var nysgerrig, legede med alt legetøj, observerede, kravlede for sig selv.
De første to dage hvor min mand startede indkørslen, og hun blev en time alene gik det fint, men efterfølgende græd hun meget da hun blev afleveret og de blev nød til at ringe efter min mand lidt før aftalte tidspunkt. (hun har været i vuggestuen mellem 9 til kl 11.30). Hun giver ham et kram og vil nærmest ikke give slip. Hun krammede også pædagogen så hun føler sig tryg hos hende, men bliver også påvirket af de børn der er startet da de også græder.
De første dage blev hun afleveret og hun sprang sin lur over ellers ville det blive for sent. Men i dag blev hun lagt og fik sovet en time, hvor hun blev afleveret 9.15. Og stadig blev hun ked af det.
Vi ved ikke om sygdommen har noget med det at gøre, eller om det er fordi det er gået op for hende rimmelig ...
... hurtig at hun bliver afleveret og hun er bange for at vi går fra hende. Jeg er startet job efter 10,5 måned barsel med hende, men hun har aldrig været mor-syg, men været meget glad for os begge og ikke haft problemer med at blive hverken med min mand eller med vores familie og er altid åben overfor vores venner når de er på besøg.
Vi har talt om det kunne være at vi ”fejler” ved at lege med hende for meget (vi kan finde på at sætte os ned med hende og lege med duplo, eller andet), eller danse med hende. Men vi forsøger også at sætte hende på værelset hvor hun kan underholde sig selv. Engang imellem går det fint, men hvis vi får øjenkontakt kommer hun over til os. (her på det sidste har hun ikke været fan af det, men vil hellere over til os, og piver). Hun har de sidste par dage været meget pylret og vil op, krammer vores ben, og bliver ked af det hvis jeg for eksempel går på toilettet eller nede og handle. Hun kan også finde på at komme med små skrig hvis vi er ude, noget som hun aldrig har gjort før. Hvis hun ikke får sin vilje bliver hun også sur.
Vi er bare bekymret om vi er for meget om hende. Vi bærer ikke hele tiden rundt på hende, kun når hun er ked af det og kommer over til os. Vi forsøger også at tage fat i hendes hånd og føre hende over til værelset og sætter hende i gang med at lege, eller blot sætter hende.
Jeg har haft barsel indtil d 1.09, hvor jeg startede 37 timers job (fra 7-15) min mand har taget 1 måneds barsel og tager sig derfor af indkørslen.
Jeg håber du vil hjælpe, og vi er åbne for alt godt råd ☺
2 triste forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!