Brev:
Svært at finde søvnen
Kære Helen
Så er vi tilbage med endnu et spørgsmål om søvn og putterutiner :-)
Vores store skønne datter er blevet to år og har indtil for nyligt sovet rigtig fint og har haft relativt nemt ved at falde i søvn om aftenen.
Men over de sidste par uger er hun begyndt at have meget svært ved at finde søvnen. Hun ligger længe og blinker og gnider øjne, men falder ikke i søvn.
Vi plejer at sidde med hende i armen i en gyngestol, og hun sover typisk på 10-20 minutter, efter vi har læst godnathistorie. Så lagde vi hende over i sengen, hvor hun nemt sov videre.
Nu sidder vi med hende, men efter 30 - 60 minutter bliver det tungt, og hun bliver rastløs. Så lægger vi hende i sengen og sidder ved siden af og holder på hende gennem tremmerne. Nogle gange falder hun i søvn i løbet af 15-30 minutter. Nogle gange (når jeg selv er begyndt at blive meget træt) tager jeg hende med ind i vores seng, og der falder hun typisk i søvn i løbet af 15-30 minutter. Men så er klokken også blevet omkring 22/22.30.
Skal vi mon bare lægge os med hende i vores seng fra begyndelsen? Det har vi aldrig gjort før, og hun sov heller ikke i vores seng, da hun var helt lille. Men det lader til at virke nu - i ...
... hvert fald når hun sidst på aftenen er meget træt.
Vi har også overvejet at lave hendes tremmeseng om til juniorseng, så vi ikke skal sidde med hende i gyngestolen. Så kunne vi læse med hende i sengen og sidde/ligge ved siden af, til hun falder i søvn. Men er det for tidligt med juniorseng?
Hvis hun falder i søvn i vores seng, skal vi jo også bære hende tilbage, og hvis hun så vågner i løbet af natten (og det gør hun for det meste), bliver hun sikkert overrasket over pludselig at ligge i sin egen seng i stedet for vores.
Den dårlige søvn betyder svingende humør, og det har også betydet nogle kedelige episoder i vuggestuen. Heldigvis har vi nogle meget søde pædagoger, som er gode til at hjælpe hende. Men vi vil selvsagt gerne have styr på søvnen, så hun har det aller bedste udgangspunkt for dagen, når vi afleverer hende.
Til sidst skal jeg lige sige, at vi bor i lejlighed nu, men flytter i hus den 1. oktober.
Og i den forbindelse skal hun begynde i ny vuggestue (også 1/10), så vi er også meget opmærksomme på ikke at ændre for meget i hendes rutiner lige nu (fordi der kommer til at ske så meget over de næste måneder).
På forhånd mange tak for hjælpen.
Kærlig hilsen
Skattepigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.