Brev:
Bidt i vuggestuen
Hej Helen
Jeg faldt over din artikel om når små børn bider. Til sidst nævner du, at det måske er bedst ikke at tale om bidningen derhjemme, og jeg blev i tvivl om hvordan jeg forholder mig overfor mit barn som bliver bidt.
Min datter startede i vuggestue da hun blev 2, og er der 3-4 timer dagligt. Hun elsker det! Desværre er hun de seneste to uger blevet bidt 6 gange dvs næsten dagligt. Vuggestuen er naturligvis opmærksomme på problemet, kede af når det sker, og der arbejdes fortsat på at forhindre det. Jeg ved at de gør hvad de kan, og at det går stærkt når det sker. Alligevel er det så mange gange at det går mig ekstra på. Jeg kan som mor ikke gøre andet end at holde hende hjemme, men det er jo heller ikke som sådan en løsning.
Men hvilken effekt har det mon ...
... på min datter at blive bidt så ofte? I vuggestuen bliver hun ked af det pga det gør ondt, og siger at hun vil fortælle det til sin mor. Men det går hurtigt over. Hun virker også til at have glemt episoden når jeg henter hende. Hendes humør virker ikke mærket af det, og hun fortæller om de andre ting hun har oplevet den dag. Kun hvis jeg påpeger mærket fortæller hun hvad der er sket. Jeg siger "Av det gjorde ondt hva. Man må ikke bide. Så skal du sige stop". Når jeg fortæller hende at hun skal sige "stop", har jeg tænkt på, at jeg heller ikke vil gøre hende "flov" over at have fået endnu et bid. Samtidig synes jeg det er synd hvis hun bare tror og accepterer at daglige ømme bid er en del af at gå i vuggestue. For det er jo mig der bestemmer at hun skal derhen…
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.