Brev:
Hvordan stopper vi bedst flasken?
Hej Helen.
Først vil jeg sige tusind tak for nogle meget brugbare råd.
Søvnen går meget bedre herhjemme. Min datters dag ser ca. sådan her ud:
vågner kl 6, får morgenmad 6.30, lidt brød og frugt kl 9, frokost kl 10.30, puttes kl 11, vågner kl. 13-14, får gerne rugbrød her (hun spiser næsten en rundom), lidt frugt og eller skorpe ca. Kl 16, aftensmad 17.30, bad kl 18, aftengrød 18.30 (nogle gange vil hun ikke og andre gange spiser hun, det er meget forskelligt og som regel afhængigt af hvor meget aftensmad hun har spist) bliver puttet kl 19, får flaske MME 200 ml (også her meget forskelligt hvor meget hun drikker) falder gerne i søvn lige efter.
Nogle gange har hun stadig en del opvågninger, men for det meste kan vi holde det på omkring 2-3. Hun vågner så på et tidspunkt i løbet af sen aften/nat og bliver mere og mere ked til hun får en flaske, men efter flasken går der ik mere end ca. 30 min. Og så bliver hun ved med at vågne ca. Hver 15. minut indtil vi tager hende ind i vores seng og så sover hun videre der.
Vores datter er lige blevet 1 år og startet i vuggestue sidste uge ( det går over alt forventning. Hun er så glad for at komme afsted og vi har endnu ik ...
... fået noget reaktion på det) (måske det kommer senere, når hun opdager, at det bliver hverdag) hun er meget tillidsfuld og elsker opmærksomhed og alle der gider at snakke med hende.
Men mit spørgsmål er vedr. flaske. Hvordan stopper vi bedst? Skal vi starte med at tage den om aftenen fra hende, den hun får når hun bliver lagt og så stadig give hende den sen aften/nat? Og i hvor lang tid? Hun bliver meget ked og er helt utrøstelig når hun vågner om natten og vi prøver at trække den flaske. Vi tror ikke hun som sådan er sulten, for hun drikker ikke meget og hun burde vel også kunne sove nu en hel nat uden flaske? Men vi ved virkelig ikke hvordan vi skal få stoppet den flaske.
Er det ok at stoppe og tilbyde hende vand og bare blive ved med at trøste hende til hun overgiver sig og falder i søvn igen? Og er det så helt slut eller må vi stadig gerne en gang imellem give hende flaske, hvis hun bliver ved med at græde. Eller vil det være for rodet for hende at forstår at nogle gange får hun en og andre gange ikke?
Egentlig vil jeg bare gerne ha råd om hvordan vi bedst muligt for vores datters skyld stopper med flaskerne.
Håber du forstår mit spørgsmål.
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder