Brev:
Lave om på ammeplan
Kære Helen.
Tak for dine svar :)
Jeg har lige et par spørgsmål mere.
Min søn er 9 måneder og jeg ammer pt 3 gange i døgnet; før middagslur, aftenputning ca. kl. 19.20 og drømmemåltid ca. kl. 22.00. Jeg overvejer at skippe drømmemåltidet, da jeg får dårlig samvittighed over at tage ham op når han sover. Jeg starter arbejde om en måned og tænkte at det måske var en idé at amme morgen og aften herefter. Hvad tænker du om det? kan man bare sådan lige ændre rutinen? Kan jeg forvente af ham, at han sover en hel nat uden mælk? hvornår kan man forvente det? Han spiser rigtig godt i løbet af dagen. er der for og i mod i forhold til amning om morgenen? er det skidt i forhold til indtaget af morgenmad?
Hvis jeg skipper drømmemåltidet, skal han så have aftengrød, i så fald indtil hvilken alder giver man sådan en aftengrød? Jeg har svært ved at se, hvordan vi skal nå det og om han så overhovedet vil have plads til amningen bagefter. Vi spiser aftensmad kl. 18.00, han bades ca. kl. 18.45 og han ammes ca. 19.20.
Jeg spurgte i tidligere mail, om han må få firekornsgrød næsten dagligt. Det er en færdigblanding fra urtekram, som indeholder havreflager, hirseflager, majsflager og risflager. Nu kommer jeg til at tænke på, at de jo ikke må få ris dagligt pga. arsen. er det ikke korrekt? har han mon taget skade?? eller må han fortsat få det næsten dagligt?
Sidste spørgsmål: Min søn er blevet god til at falde i søvn selv, men når der sker noget nyt i hans motoriske udvikling kan det ...
... virkelig ses på putningen. Han er begyndt at rejse sig nu, bliver ved med at rejse sig i sengen. Han har svært ved at finde ro og i denne tid kan det tage 3 kvarter/en time, hvor han karter rundt, bliver ved med at rejse sig osv. Han græder ikke, men er overvejende glad, piber en gang i mellem, fordi han er træt.
Vi lægger ham når han er træt, altid på nogenlunde samme tidspunkt. Men når han så kommer i seng, liver han op og skal hele tiden rejse sig. Har du nogle gode råd til dette?
Vi bliver ved med at lægge ham ned og sige godnat, du skal sove og indgår ikke i yderligere kontakt. Som sagt kan jeg se et mønster i, at det er hver gang der sker nye store ting i hans motoriske udvikling; da han begyndte at vende sig, stå på alle fire, kravle, og rejse sig.
Som altid tak for dine svar :)
PS:
Jeg glemte at spørge; I tilfælde af, at jeg laver ammerutinen om og ammer morgen og aften i stedet for, kan du så skrive et forslag til en dagsplan. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan måltider og mellemmåltider så kommer til at ligge. planen er pt. således:
6.30 vågner
07.00 morgenmad
09.00 mellemmåltid; rugbrød med ost og frugt, vand
09.15 puttes
09.30-10.30 sover
11.00 frokost; en rundom rugbrød med forskelligt pålæg og grøntsagsmos
13.00 ammes
13.30 puttes
15.00 vågner
15.30 mellemmåtid; grødrest fra morgenmad og frugt
18.00 aftensmad; familiens mad eller grøntsagsmos med kød
18.45 bades
19.20 ammes og puttes
20.00 sover
22.00 drømmemåltid og sover til næste morgen
tak :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Bedsteforældre
Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.
Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.
Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder