Brev:
Morgenmadsproblemer
Hej Helen,
Jeg har et par spørgsmål vedr min store dreng på 3,5 år.
Det ene går ud på hans spisevaner. Han spiser ingen morgenmad! Når det er hverdag og han skal i børnehave, spiser han max en skefuld yoghurt og et enkelt hindbær fx. Også et glas mælk. Jeg tilbyder ham forskellige ting. Alt lige fra rugbrøds mad, müsli, ristet bolle med mørk pålægschokolade, havregrød med bær, frugt, han spiser intet! Og i hans børnehave får de ikke formiddagsmad. De har prøvet det af, men pædagogerne siger at ingen af børnene er interesseret i det. Også er der lang tid til frokost Kl 11. Vi spiser morgenmad Kl 7-7.30.
Når det er weekend og han sover lidt længere end han plejer, får han også "lov" til at sidde lidt længere tid og vågne og se fjernsyn inden vi laver morgenmad. Men heller ikke her vil han spise noget! Overhoved! Så spiser han først frokost ved 11 tiden. Til gengæld spiser han så rigtig meget her.
Skal jeg bare acceptere ...
... at det er sådan han er indrettet? Eller kan jeg gøre noget for stimulere hans morgensult? Jeg synes egentlig ikke at jeg presser ham. Men ofte bliver jeg frustreret over at sende min dreng afsted i børnehave uden morgenmad i maven :(
Det andet er hans "sut". Han har en musse-nusseklud med musehoved og to arme. Og armene bruger han som sut. Og det har han gjort lige siden han var 8 mdr. Tandlægen sagde ved 3 års tjekket at "sutten" sku ryge aller senest ved 3,5 års alderen så hans tænder ikke bliver skæve. Men hvordan gør man lige det? Ikke nok med at det er hans sut, men det er samtidig en putte/nusseklud han har haft fra spæd. Hvordan tager man lige sådan en fra ham? Han har en anden bamse, Ugle, som også er en del af hans putte og sove rutiner. Han sover ikke til middag mere. Og vil også sige at hans forbrug af "sutten" er blevet mindre. Men synes den er svær, netop fordi "sutten" også er ynglingsbamsen.
God sommer :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
Viden om børn:
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet