Brev:
Dagpleje start - 13 mdr.
Hej Helen.
Jeg har en datter på 13 måneder. Den 1. maj startede hun i vuggestue, men efter meget få dage måtte vi konstatere at vi var rigtig kede af den institution hun var endt i, samtidig med at vi havde en helt ulykkelige lille pige. Hun er en lidt følsom og forsigtig pige. Kort tid efter hendes start blev hun syg i en hel uge og vi tog en hurtig beslutning om at rykke hende fra vuggestuen og til en dagpleje. Min mand tog en uge fri med hende og så brugte jeg en uges tid på at køre hende ind hos hendes nye dagplejemor. Og det er bare helt fantastisk.
Min pige er så glad for at være der! Hun leger og snakker hele dagen. Hun sover der. Og hun er så glad når hun bliver hentet om eftermiddagen. Hun vil dog hverken spise eller drikke noget som helst hele dagen! Det skal siges at det er meget typisk for hende, da dette også har været tilfældet de første gange hun er blevet passer hos familie medlemmer. Hun nåede sammenlagt at være 6 dage alene i vuggestuen.
Det er nu tredje uge hun er i dagplejen. Hun har været vant til at blive passet af sin mormor og morfar og farmor. Det har hun altid godt kunne lide. Så alt i alt går det jo godt. Men vi mærker en meget tydelig reaktion herhjemme. Hun er umulig, hun græder ofte, er pjævset og ved ikke hvad hun vil. Sådan er hun det meste af dagen. Dog ikke når vi er ude. Det er meget atypisk for hende, da hun er en meget rolig og mild pige. Hun spiser heller ikke helt så meget herhjemme som sædvanlig.
Jeg er klar over at det nok er en reaktion på at blive hevet væk hjemmefra og så blive anbragt ude en hel dag. Hun er i ...
... dagplejen fra mellem 7.15 - 8.30 om morgenen (alt efter mine mødetider) til kl. 15. Hun er gået fra to lure til en lur om dagen. Men går så tidligere i seng om aftenen, men står også væsentlig tidligere op om morgenen. Så hele hendes rytme er også ved at blive ændret. Hun sover fra kl. 19 til mellem kl. 6-7. Og cirka to timer til middag. Hun virker, naturligt nok, træt.
Dagplejen vil gerne putte hende om formiddagen, men vores pige vil hellere lege med. Hun har altid været meget opmærksom og meget nysgerrig. Hun får desværre stadig flaske om natten. Men så længe hun ikke får mad i løbet af dagen, virker det helt umuligt at tage flaskerne fra hende. Og tænker at det vil være en forvirring for hende oven i alt det nye? Hun får to flasker om natten, men vil gerne (når vi er hjemme) spise masser af mad om dagen alligevel. Tænker at tage dem fra hende når hun har fået en ordentlig hverdagsrytme?
Vi trøster hende, krammer hende ekstra og leger med hende. Hun elsker når vi alle tre bare er på gulvet sammen. Men i en travl hverdag er der jo også madlavning, rengøring osv. Og med en lille pige der ikke vil acceptere det, er det somme tider svært. Jeg ved at hun er i en form for seperationsfase, men hvad kan vi gøre for at gøre vores lille piges hverdag lettere? Og vores?
Nu har vi meget snart tre ugers sommerferie sammen, hvilket bliver så dejligt. Kan du give os gode råd og værktøjer til at hjælpe vores pige og os? Vi overvejer samtidig at tage til en fyseterapeut med hende, for at være helt sikre på at hun er helt okay i sin krop?
På forhånd tak!
De bedste hilsner
Sandra
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.