Brev:
Salt i maden

Kære Helen
Der er opstået en lille debat i vores lille hjem ang. salt i maden.
Vores søn spiser nu for det meste det samme som os, og det er en fornøjelse at se, hvordan han smager på og nyder maden, og hvor stolt han bliver, når det lykkes at få gaflen ind i munden, uden at det hele falder af under vejs. Så klapper vi alle tre:-)
Men min mand og jeg er lidt uenige i, hvor meget salt han må få. Vi koger alle grøntsager og kartofler helt uden salt og pasta med en smule salt og tilsætter så hvis nødvendigt salt til vores egen mad... så langt så godt. Nu spiser vi jo ikke kun kogte grøntsager, men også alt muligt andet, fx kartoffelpandekage eller frikadeller, hvor jeg tilsætter salt - dog væsentligt mindre, end jeg ville have gjort, hvis det bare var til os. Og så er der fødevarer som rugbrød, andre typer brød, ost, leverpostej, osv.
Min mand mener, at vores søn i princippet slet ikke bør få disse produkter, da saltindholdet jo ofte er ...
... højt - Jeg mener, at når vi som udgangspunkt laver alt mad selv fra bunden og undlader at oversalte den hjemmelavede mad, så må der være plads til en skive brød med leverpostej eller kartoffelpandekage med salt. Hvad mener du?
Jeg vil også gerne have, at han får lov at smage alt, hvad der er på vores tallerkner, som fx feta og oliven eller hvad det nu kunne være. Jeg er ret sikker på, at han spytter det ud, hvis han ikke kan lide det - og det forestiller jeg mig vil ske med feta og oliven - men hvis han vil smage, mener jeg, at han bør få lov. Her er min mand ret uening og mener, at feta og oliven er alt alt for salt for en baby, og at vi risikerer, at han udvikler en forkærlighed for salt mad... men når det bare er smagsprøver, er det så ikke ok? Jeg forstår godt argumentet om, at de mange bække små gør en stor å, og jeg er udmærket klar over, at vi generelt spiser alt for meget salt.
Jeg glæder mig til at høre dit syn på sagen.
Mange hilsner
C.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Sådan forebygger du bleudslæt
Sådan forebygger du bleudslæt – få jordemoderens anbefaling til bleskift
Når du står med dit nyfødte barn i armene for første gang, er der mange nye ting at forholde sig til – ikke mindst babypleje og bleskift. Det er helt naturligt at komme i tvivl og stille spørgsmål. Heldigvis ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
11. december 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Vi har en dreng på 10 måneder derhjemme, som lige har været...
20. november 2025 | Kost og ernæring | 13 mdr.
Hej Helen. Jeg har et spørgsmål ift anbefalingerne omkring mælkeprodukt....
30. oktober 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Vil ikke sove lur i barnevognen længere
Kære Helen Jeg håber du kan hjælpe os med at finde en måde at gøre vores...
30. oktober 2025 | Udvikling | 12 mdr.
Hej Helen. Jeg har i et langt stykke tid været i tvivl om min søn adskiller...
16. oktober 2025 | Sovevaner | 12 mdr.
Hej Helen Min søn er netop fyldt 1 år, og i den forbindelse havde vi tænkt...
Viden om børn:
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...





