Svar: Rasmus på 9 måneder sover stadig ikke igennem
Kære A
Søvnforstyrrelser er meget almindeligt i spæd og småbørnsalderen og skyldes ofte at der er infektionsproblemer, som f.eks ondt i ørerne. Jeg synes derfor det er relevant at få Rasmus´ører tjekket en ekstra gang.
Det kan være hensigtsmæssigt at han sover med hovedgærdet en lille smule eleveret. Ikke ved at give ham en pude, men derimod ved at lægge noget under madrassen, så denne bliver løftet lidt i hovedenden.
En anden årsag til søvnproblemer er dog ofte vanen. Du skriver at I ofte er oppe for at give ham sutten. Det er derfor blevet en vane for ham at vågne, når han taber sutten og en vane at vente på at I giver ham den igen. Med den alder han har, kan du måske være heldig at han begynder selv at kunne tage sutten i løbet af natten. Du kan evt. binde sutten fast i en stofble, så han nemmere kan finde den. Du kan også forsøge at undgå sutten om natten, så ...
... han vænner sig til at falde i søvn igen uden. Det er meget vigtigt, at I ikke render frem og tilbage mellem børneværelset og soveværelset for at give sut osv. Hvis sutten er årsag til den vanebetingede afbrudte søvn, bliver I nødt til at skrue ned for servicen. Ellers kan I blive ved i årevis.
Det er fint at Rasmus har fået sit eget værelse at sove i, netop fordi børn ofte sover let og giver mange lyde fra sig i løbet af natten, som man som forældre ikke behøver at reagere på. Sådan skal I fortsætte.
Du skal selvfølgelig være opmærksom på om Rasmus vågner af andre grunde. Han er efterhånden så gammel at han begynder at finde ud af at verden er stor og der er ikke så trygt, når man er væk fra mors skød. Hvis han vågner og er bange om natten skal han selvfølgelig trøstes.
Jeg tror bestemt ikke at amningen har noget at sige, da det er tre måneder siden at han holdt op.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.