Brev:
Sovesituation
Kære Helen.
Endnu engang handler det om søvn, men nu, hvor vores skønne snart to-årige datter sover langt bedre om natten, er det ikke søvnen men selve puttesituationen det handler om.
Vores datter sover typisk mellem kl 20 og 21 og til kl. 6 eller 7. I vuggestuen sover hun halvanden time (fra cirka 12 til 13.30).
Om aftenen får hun typisk aftensmad mellem kl 17 og 18, alt afhængig af hvor sulten hun er. Og så spørger hun typisk efter mælk og nogen gange mad igen omkring kl. 19.
Det får hun, og hun hygger sig meget med det.
Bagefter (omkring kl 19.15) får hun et bad, derefter creme på og nattøj. Vi læser tre små bøger, børster tænder, synger en sang og lægger hende i sengen, imens vi nynner lidt videre. Så forlader vi værelset, og indtil for nyligt faldt hun derefter selv i søvn i ...
... løbet af 10 minutter.
Men den sidste uges tid er hun begyndt at live op, når vi lægger hende. Hun er træt og gnider øjne og gaber, lige indtil vi lægger hende, hvor hun begynder at klappe og synge. Hvis far sidder med hende i armene i en stol ved siden af sengen, falder hun derimod i søvn i løbet af 10 min. Så hun er jo træt nok - men er det en glidebane at sidde med hende, til hun sover?
Skal vi ændre noget i rutinen og forsøge at lade hende selv falde i søvn? Eller er det okay at insistere på, at hun skal sove ved at sidde med hende?
Vi er lidt bange for, at hun kommer ind i en dårlig vane med at falde for sent i søvn, hvis hun får lov at ligge og holder sig vågen. Men vi er meget åbne for andre muligheder.
På forhånd mange tak for gode råd og uundværlig vejledning.
Bedste hilsner
Lina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Amning og medicin
Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.
Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.
Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)
Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)
Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder