Svar: Sommertid vs vintertid
Kære Mette
Tak for dit brev :)
For de fleste børn giver det ikke store udfordringer, at gå fra vintertid til sommertid, men nogle børn har naturligt sværere ved det - og hvis barnet har en god stabil rytme, et stabilt indre ur, så kan det faktisk være rigtig svært at ændre, og barnet vil meget let falde tilbage til sin gamle rytme, som du selv nævner:)
Det er dog vigtigt, at du forsøger at starte dagen til samme tid hver dag, uanset om det er hverdag eller weekend. Når dagen starter til samme tid, så er der stor sandsynlighed for at resten af dagen passer sig ind, så formiddagslur og middagslur kommer til at ligge til samme tid og spisetiderne osv. også bliver mere ens - og dermed også et tidligere puttetidspunkt om aftenen. MEN det betyder så også, at du er nødt til at vække din dreng om morgenen, hvis ikke han vågner af sig selv.
Og det må du gerne. Det er okay, at ...
... du vækker ham og lader dagen starte, så han f.eks. altid spiser morgengrød kl 7.00, som vist er det tidspunkt, der passer ind i jeres hverdag og rytme. Han skal stadig puttes til formiddagslur og middagslur og naturligt så passes puttetidspunktet om aftenen ind efter, hvad tid han står op af sin middagslur. Jo tidligere han står op om morgenen, jo tidligere hans lure ligger dagen igennem, jo tidligere vil han ofte gå i seng. Når du vækker ham om morgenen, er det således ikke for at fjerne søvn fra ham, men for at hjælpe ham til en rytme, hvor han stadig får den søvn han har behov for om dagen og puttes til passende tid om aftenen.
Du har naturligvis ret i, at hans rytme på sigt vil ændre sig, men lige nu og de næste måneder frem vil han højst sandsynligt stadig have behov for både en formiddagslur og en middagslur:)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Undertøj til børn
Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det kan være en stor fordel, så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås, at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.
I efterårs- og vintermånederne, kan det dog være en fordel at vælge undertøj af uld. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft. Det gør, at uld isolerer rigtig godt, og det hjælper derfor barnet med at holde varmen, når det f.eks. sparker dynen af om natten. Uld kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.