Brev:
Egen seng, op ned metode, afvænnes med natamning
Kære Helen.
Min datter er snart 7,5 mdr., og har hidtil sovet med mig i dobbeltsengen hver nat. Det lykkes oftere og oftere at få hende i søvn ved schhhh, fremfor amning, men jeg ammer desværre stadig 5-10 gange i løbet af natten pga. opvågninger med gråd. (Jeg har altid haft svært ved at få hende videre i søvnen, og hun har oftest dagslure på max 3 kvarter). Derudover er hun begyndt at trille rundt, så det er nu ikke længere forsvarligt at lade hende ligge alene i dobbeltsengen.
Vi ønsker nu at hun skal sove i egen seng, og at hun max bliver ammet 1 gang i løbet af natten.
Er det for meget for hende på een gang, at lære at sove i egen seng, og blive afvænnet med amning, eller er det ok, og oplagt at slå de to fluer med 1 smæk?
Hvad synes du om op ned metoden? Det bliver svært at trøste hende, når hun er i egen seng.. (Hun bruger ikke sut). Jeg er altså i tvivl om hvordan vi skal gribe det an. Far har mod på, at det er ham der gør det.. Men på en måde vil jeg gerne selv.. :-)
Vi prøvede i nat for første gang. Hun blev puttet i egen seng, hvor far gav hende flaske. Hun var træt, men blev meget ulykkelig derefter. Jeg tog over da hun aldrig har grædt så voldsomt. Holdt hende lidt i armene, lagde hende ned, aede hende, sagde schhhhhh, og ...
... efter ca. 30 min sov hun.
Skal vi fortsætte sådan? Og hvad når hun vågner om natten? Skal jeg forsøge at trøste, evt tage op i armene hvis hun er helt fortvivlet, og så ned i egen seng, altså op ned metode, eller skal jeg tage hende over til mig, og amme og så tilbage når hun sover?
Jeg har aldrig fået hende lært at sove ude, (sover i dobbeltseng om dagen også), kun i de få tilfælde hvor hun er faldet i søvn i vogn, og har sovet videre efter at vi er nået frem.
Bør jeg, aht. hvordan det kommer til at foregå i dagpleje (starter om 3-4 mdr.), arbejde på at lægge hende ud i vognen når hun tager sine 2 lure i løbet af dagen? Eller skal jeg forsøge ikke at ændre på alt for meget på een gang? Det er måske en fordel at bruge egen seng på dagtid lige nu, så hun hurtigt bliver fortrolig med den..?
Hun har de sidste par uger været meget urolig når hun skulle sove. Vender og drejer sig, og triller rundt i hele sengen, imens hun græder. Det er som om hun helst vil ligge på maven, men har svært ved at slappe af i armene, og få hovedet ned. Kan man hjælpe hende til ro på nogen måde?
Det var mange spørgsmål, beklager. Men synes jo det hænger lidt sammen det hele.
På forhånd tak, også for din fantastiske hjemmeside.
Med venlig hilsen
Stine.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.