Brev:
Slut med sut - men sluger afsindig meget luft
Hej Helen
Tak for dine seneste svar. Jeg vil lige starte med at fortælle dig, at vi har fået allerede har fået mere overskud i vores lille familie, og vi er ikke i tvivl om at vi vil hinanden, så det er dejligt.
Så et helt konkret spørgsmål. Vores søn er ved at være klar til at komme af med sutten. Vi har i lang tid snakket om at han skal bytte sine sutter til en brandbil, og selvom han er meget optaget af det, er jeg ikke i tvivl om, at han kommer til at savne sutterne. Men jeg tror, at han er så klar som han kan blive.
Men - det eneste, der holder mig tilbage lige nu, er at han sluger afsindig meget luft om natten, når han ikke har en sut i munden (hvis han fx har tabt den). Hans seng står ved siden af vores, og jeg ligger vågen, når han sluger luft, og det lyder SÅ ubehageligt. Han laver høje synkelyde, og småbøvser ind i mellem. Det lyder ...
... meget unaturligt, og lyden får mig til at føle mig skidt tilpas.
Det er efterhånden nogle måneder siden, at det startede, da vi troede at vi lige så stille kunne vænne ham lidt fra sutten, ved at tage den ud af munden på ham, når han sov. Det resulterede så bare i, at han per refleks i søvne trak luft ind i stedet for. Det fremkalder som regel nogle host, og nogle gange hoster han kraftigt som følge af det.
Han gør det også nogle gange om dagen, og jeg har fulgt dit råd for nogle måneder siden om ikke at give det opmærksomhed. Da det ikke hjalp, har jeg nogle gange prøvet at sige til ham, at han ikke skal gøre det, hvortil han svarer at han ikke kan stoppe det selv.
Nu er jeg lidt nervøs for at det der luftslugning skal tage overhånd, når vi stopper helt med sutten. Har du nogle forslag til, hvordan vi kan forebygge/mindske det?
De bedste hilsner M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
Viden om børn:
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.