Brev:
Søvnproblemer med natamning II
Kære Helen
Først og fremmest tusind tak for dine svar. De er MEGET værdsat:-)
Du svarer sidst, som om jeg gerne vil gå over til flaske, det er egentlig ikke et ønske, jeg vil blot gerne slutte med alt det natamning:-)
Så vidt jeg læser dit svar, kan vi vælge enten at stoppe med natamningen en gang for alle fx ml. 24. og 5, eller forsøge at øge intervallerne løbende. Du skriver, at jeg skal passe på med brystbetændelse, hvis vi stopper en gang for alle. Jeg er ikke så bekymret for brystbetændelse, jeg ammer pt. kun 1 gang i løbet af dagen, så der er altså ikke meget mælk, selvom han ammer løs hele natten igennem. Mit spørgsmål er derfor: Vil det være mest skånsomt for ham at stoppe en gang for alle ml. 24 og 5? Vi har prøvet lidt med længere intervaller, men på den måde kan det jo ende med at være maaaange timer alt i alt, han er ked af det?
Er der noget som helst som vil gøre den "kolde tyrker" lettere for ham? Er det fx bedst at stoppe med den sidste amning om dagen først? Bedre at gå over til flasken for den er lettere at stoppe? Eller andet?
Mit sidste spørgsmål handler om, at han den seneste tid også er blevet fuldstændig umulig at putte. Han græder ...
... og græder og vil bare ikke lægges. Efter nogle timer falder han i søvn hos mig eller faren, men så snart vi lægger ham i hans seng bliver han ked af det og vågner. Efter 2-3 timer lykkedes vi med at lægge ham i sengen hos mig… Jeg oplever ham som en følsom lille en, og dette er startet efter han er blevet passet for første gang i et par timer… men måske det kunne skyldes vores dagsplan er forkert skruet sammen. Derfor får du den her:
5.30-7: Vågner, får grød
8-9: Puttes til 1. lur
10-11: vågner får rester fra dagen før eller mos
12.30-13: Ammes og puttes til lur 2
14.30-15: Vågner, får rugbrødsmadder og frugt
16.30: Får en snack hvis han er meget sulten
17.30: Familiens aftensmad
19-19.30: Godnatgrød
20: ammes og puttes
(herefter ammes han så hver 2. time hele natten igennem, enkelte nætter hver 45. min…. Han bruger ikke sut og virker ikke interesseret i en klud)
Og nu skal jeg nok snart stoppe med alle disse spørgsmål. Jeg aner bare ikke hvad jeg skal stille op med det vågner barn!
Mange hilsner
Herfra
Ps. Vil lige tilføje at han om dagen sover fint i sin barnevogn og at han er glad og tilfreds, når han er vågen, selvom han har væske i begge øre...
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Tommelfinger - sutte på
Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten, øver det sig i at sutte på finger. Derfor ser man ofte, at nyfødte og småbørn ligger og sutter på deres fingre - det har de også gjort inde i maven.
At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed. Det er dog stadig vigtigt, at barnet får den tryghed og opmærksomhed, som det har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.