Brev:
Ammestop - forberedelse
Kære Helen.
Jeg skrev for nylig til dig og fik gode råd, fordi jeg snart vil gøre alvor af ammestop med vores datter, som nu er fyldt to år. Tak for de gode råd.
Inden vi går i gang, vil jeg dog gerne høre dig om et par ting mere. Kan eller skal man verbalt forberede sit barn på, at mælken og ammestunden ikke varer evigt?
Jeg er helt med på, at man ikke skal lege med ammestop og i det små forsøge sig med at sige nej. Det er enten eller, for ellers bliver barnet endnu mere forvirret og frustreret.
Men er det en god ide at begynde at tale om, at det ikke varer evigt?
Vores datter er sprogligt godt med, og hun sætter selv ord på, at et bryst fx er tomt, at det skal sove og lave ny mælk, eller hun sutter lidt og siger så veltilpas, at der faktisk er noget i det bryst. Hun udbryder også glædestrålende, at der var de jo, hvis hun ser mig skifte tøj. Og hun peger på ...
... brystet og siger, at det er hendes mælk.
Alt det spiller jeg bare med på indtil videre, for netop ikke at lege med ammestop.
Men vil det være en god ide at begynde at tale med hende om, at det ikke varer ved, og i givet fald hvor lang tid inden? Eller er det bedre bare at sidde en aften ved puttetid, når hun plejer at få og så sige, at nej, nu er der ikke mere?
Ved du, om der lige frem er skrevet småbørnsbøger om ammestop, som vi kunne læse sammen?
Nogen har sagt til mig, at jeg skal forklare ammestoppet med, at hun nu er blevet en stor pige, der ikke skal have mors bryst. Men det er jeg lidt tøvende over for, fordi en af de næste store milepæle er pottetræning, og jeg vil nødigt ind i, at hun forbinder det med at blive stor (eller i hvert fald større) med noget virkelig, virkelig negativt, som ammestop uden tvivl vil være. Hvad tænker du om det?
Med venlig hilsen
Ammemor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Frysning af babymad
Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.
Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.
Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.
Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.