Brev:
Problemer med anden lur
Kære Helen
1000 tak for dit svar ang. den umulige søvn, samt dit bud på en dagsplan.
Men vi har stadig store problemer med dagssøvnen, især anden lur er der problemer med.
Vi har nu fået vænnet Maja fra at falde i søvn ved brystet ved første lur, ved at fylde hende godt op med mad inden luren, hvilket har resulteret i at hun nu først sover omkr. kl. 13.30-14 (vi står op 9.30-9.45). Er dette for sent? Hun virker nogle gange træt allerede efter morgenmad, som slutter ved 11.30-tiden, men jeg tør ikke ligge hende der, da jeg er "bange" for, at det vil ødelægge hendes dagsrytme.
Manden vil gerne have, at vi også stopper med amningen inden 2. lur, da han mener, at hun bliver forvirret, når der ingen amning er før første lur, men amning til anden lur.
De seneste tre dage har hun så nærmest nægtet at spise aftensmad, men vil kun have bryst, så hun kan sove (omkr. kl. 18). Vi prøvede på ikke at give hende bryst forleden, hvilket resulterede i at hun var vågen fra 15-22.30, hvilket jeg syntes var ALT for længe + hun også blev meget pjevset, og hev i mit tøj for at få bryst. Manden mener dog, at hun nok skal sove, når hun er træt nok, men jeg føler ikke, at dette er den rigtige måde, og hun faldt jo heller ikke i søvn.
Er det ok, at hun falder i søvn ved brystet inden aftensmad? Manden vil ikke have, at hun er afhængig af brystet for at hun kan sove, men sådan er det altså ved anden lur (jeg er simpelthen blevet hendes søvnassociation, men hvordan kan jeg ændre dette, når hun nægter andet?). Han mener også, at jeg stresser Maja ved at prøve at putte hende på et bestemt tidspunkt, da ...
... hun jo nægter at sove, selvom hun viser tegn på træthed. Hun vil så meget hellere lege. Vi har også prøvet din se-til-metode, men her bliver hun så ked af det, at hun ikke er til at trøste igen, selvom vi tager hende op, men først når vi går ind i stuen og sidder med hende.
Hvor længe er det acceptabelt at lade hende græde, når vi hhv. er hos hende/ikke er hos hende?
Hedder det, at hun græder sig i søvn, når vi er hos hende og prøver at trøste?
Jeg ved ikke hvad jeg ellers skal/kan gøre for at hun kan få sovet sin anden lur, udover at give hende bryst. Jeg selv har intet imod, at hun falder i søvn hos mig. Skal vi lytte til hendes behov for bryst om eftermiddagen/aftenen?
Når hun så endelig sover (30 – 90 minutter), så vågner hun forskrækket og græder, selvom hun faldt i søvn i sengen, og selvom jeg sidder lige ved siden af sengen, hvor hun kan se mig. Det virker som om at hun er bange for, at hun er alene. Dette er sikkert separationsangsten der spiller ind her, men det virker i det hele taget som om hun er bange for sengen. Hvordan kan vi gøre hende gode venner med den? Jeg har lagt hendes bamser op i sengen for at gøre det til et mere hyggeligt sted at være.
Hun sover stadig i vores seng om natten, da jeg gerne vil have, at hun skal føle sig tryg, både i forhold til den nye seng, men også pga. separationsangsten. Hvornår vil du foreslå os at flytte hende over i hendes egen seng om natten?
Men alt i alt føler jeg, at alt hvad vi gør i forbindelse med dagssøvnen er forkert, og jeg håber du endnu en gang kan give mig/os nogle gode råd til en bedre søvn.
Med venlig hilsen
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.