Brev:
Sove igennem og flasker om natten
Kære Helen,
Mange tak for svaret. Jeg skriver til dig igen videre til dit svar.
I de sidste par dage spiser Mille rigtigt lidt almindelige mad i løbet a dagen. hun tygger maden og så spytter det ud. Altså hun bliver i hvert fald ikke helt mæt af det hun få i sin maven. Men til gengæld tommer hun 3 flasker om natten på 260 ml. Hun for en putteflaske ca. 19:30 – 20:00 og så skal hun spise igen ca. 00:00 og igen mellem 03:00-04:00.
Jeg har prøvet i to dage (og vil fortsætte) med at give hende flaske i sit egen seng og vil heller ikke vugge hende. Det går faktisk ret godt. Så længe hun får mælk falder hun i sov med det samme. Jeg har prøvet at forlænge det med at give hende mælk for at se om hun vil falde i sov men efter et time gav jeg hende flaske, da hun havde spiste det fald hun i sov med det samme. I det time hun bare rumlede rund i sit seng og virkelige prøvede at falde i sov men hun begynd med at grade.
Nu får Mille lov til at sov kun et middagslur om dagen og hun sover kun max. Til 14:30. og sover max i 2-3 timer. Hun normalt sover i barnevognen på vores terrasse. Og som ...
... du spørger, vugger jeg hende ikke i barnevognen, det behøver jeg faktisk ikke, for når hun kommer i barnevognen er hun ret klar til at sove.
Det, det bekymre mig er at hun spiser 3 flasker på 260 ml i løbet af natten, er det ikke for meget? Jeg troede, at måske gør hun det for trygheds skyld, men man vil spise lidt og sov videre, man vil ikke tom flasken hvis man er ikke sulten, ikke også?
Før jule tid (hvor udfordringerne med sov startede) spiste hun et flaske ved 3-4 og sov videre. Og den anden ting det bekymre mig er, at hun ikke få nok sov generelt om natten og den er ikke fast sov i min 4-5 ime som hun skulle for at det ikke påvirker hendes udvikling.
Hun er meget aktiv og vil ikke miste et blik af sit liv og vil hold sig til den sidste øjeblikket hvor hun kan falde i sov stående (om aftenen) og hun bliver rigtigt træt.
Er det bare en fase? Vi er virkelige forvirret og selvfølgelig træt.
Hun er meget stor pige, hun er i højde som et årig. Det hele er i balanse med vægt og højde osv. Måske er hun bare sulten?
Tak igen og jeg glæder mig til din svar.
Venlig hilsen
Rita
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.