Annonce

Annonce

Svar: Mælkeproduktion


15. december 2014

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Ann

Tak for dit brev og velkommen til :)

Det lyder som om at du har en rigtig god fornemmelse af din mælkeproduktion og din drengs behov - og du har fulgt hans behov og din mælk har naturligt reguleret sig ind, præcist som det skal være.

Jeg kan ikke svare på, hvorfor din sundhedsplejerske har ment at du skulle trække tiden mellem amningerne, måske har hun troet at du overproducerede… I hvert fald er det meget tænkeligt, at den forlængede tid mellem hver amning over flere dage, har nedsat din mælkeproduktion. Det er nemlig sådan at jo hyppigere du ammer, jo mere mælk vil du producere. Og det forklarer også hvorfor din dreng pludselig går fra at spise med 5 timers intervaller til at søge brystet med 1.5-2 timers intervaller. Det er måden din mælkemængde sættes op, så hans behov atter dækkes.

At amme med 3-4 timers interval lyder lige efter bogen og for at komme tilbage til denne rytme, tænker jeg, at du skal prøve om du lige nu kan amme ham 2 gange mellem hver lur. Det vil i forhold til hans alder, være rigtig godt at arbejde på en rytme, hvor han får 3 lure dagligt - en formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på eftermiddagen/først på aftenen. Mange børn har i denne alder tendens til både at slatspise og slatsove lidt og for at fylde ham ekstra op, så han sover bedre lure og samtidig øge din ...


Annonce

... mælkemængde lidt igen, vil det være en god idé at du prøver at amme to gange mellem hver lur.

Det vil sige at du f.eks. kan amme ham fra det ene bryst, når han vågner af en lur og naturligt virker sulten efter at have sovet. Herefter kan I så lege, pludre osv. og så kan du skifte ham og inden han så skal sove igen, så tilbyder du ham modsatte bryst. Det er et tilbud, så han får mælk at falde i søvn på og nogle gange vil han spise mere og andre gange mindre, hvor han måske bare får en "tørstslukker" og falder i søvn. Og når han så vågner efter denne lur, så lægger du ham til det bryst, hvor han tog toppen sidst, lader ham spise godt og effektivt her, pludrer, leger, skifter ham osv. og tilbyder ham så toppen fra modsatte bryst inden han så skal sove igen. På den måde får du fyldt ham lidt ekstra op og får samtidig vist dine bryster, at der stadig er behov for mælken:) Og han får også sovet:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det kan være udmærket at "tage en ammedag derhjemme", som du spørger til:) Og så skal du tage det roligt. Din dreng lyder til at trives, han er glad, tilfreds og virker generelt tilpas, så ro på! Men lyt til dig selv og din fornemmelse, det lyder som om at du fornemmer helt rigtigt:)

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre. Rigtig meget held og lykke:)

Og rigtig god jul - jeg glæder mig til at følge jeres lille familie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce