Svar: Sutteafhængighed
Kære bekymrede mor
Tak for dit brev og fine beskrivelse af alle dine tanker :) Der er ingen tvivl om at jeres børn er meget forskellige og derfor kan det, der virkede hos storebror, ikke altid overføres til lillesøster - hun er sin egen og skal derfor have tingene på en anden måde. Og det lyder faktisk ikke helt som om, at hun vil kunne forstå og følge en aftale om, at sutten bliver afleveret og i stedet får hun så en gave i Toys R Us… Hun vil jo klart foretrække sin sut fremfor at få et stykke legetøj, for sutten er for hende en kær ven, som har fulgt hende altid og sin kæreste ven går man naturligt ikke af med. Det er bestemt ikke hendes ønske, men jeres ønske og det vil hun naturligt ikke acceptere.
Jeg tænker derfor, at det i forhold til jeres datter måske vil gå bedre, hvis I kan trappe gradvist ud af sutten og lade hende være en aktiv del i processen. Det vil for det første være rigtig godt, hvis hendes sutter kan have en fast plads. Her kan hun selv være med til at lægge sutten og så ligger den der, indtil hun skal ...
... sove og har brug for den igen. Hun skal kunne stole på at I ikke fjerner sutten. I starten vil hun naturligt tage sutten og putte den i munden flere gange i løbet af dagen, men så husker I hende på at sutten skal lægges på sin plads og hjælper hende til at lægge den der igen.
Og så skal sutterne kasseres en af gangen i takt med at de bliver gamle, mørnede, klistrede. Og igen skal hun være med i processen. I skal vise hende at sutten er i stykker, at den ikke dur mere og at den derfor må smides ud - og hun skal selv komme den i skraldespanden. Så hun langsomt siger farvel til en sut af gangen. Og I køber naturligt ikke flere sutter. Og når I på et tidspunkt når til sidste sut, så kan det godt være at den skal byttes til en gave i Toys R´Us, men så er det for at få hende over den sidste lille hurdle, at sige det sidste farvel, hvor hun selv har været med i hele processen og stille og roligt er blevet klar til netop at sige farvel til sutten…
Håber I kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)
Og rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!