Svar: Flaske ved 1. eller 2. lur?
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Når din dreng skal til at nøjes med tre flasker dagligt, så ligger disse flasker ofte bedst inden middagslur, aften og sen aften. Den tidlige morgenflaske fjernes, fordi den ofte tager appetitten væk fra morgenmaden og formiddagsflasken fjernes og i stedet gives her et mellemmåltid…
Men jeres dreng har jo ikke læst bogen og han lyder til at trives bedst med flaske før formiddagslur, aften og tidlig morgen - og hvis han trives bedst sådan og i øvrigt spiser godt til de øvrige måltider, så må det naturligvis gerne være sådan:)
Du kan altså godt vælge at bibeholde flasken tidlig morgen og flaske før formiddagslur selvom han så får en del mælk først på dagen og inden middagsluren vil han så måske stille og roligt kunne gå over til at få et lille mellemmåltid f.eks. lidt frugt, evt. sammen med lidt mælk eller vand af en kop ...
... og så blive puttet midt på dagen. Der går jo ofte et par timer mellem frokost og middagslur og her kan et mellemmåltid godt erstatte flasken, hvis du skønner det vil fungere bedst sådan.
Det kan også være, at han vil sove ligeså længe om formiddagen, selvom han ikke drikker så meget flaske der - hvis hans rytme har været sådan længe, så er det måske sådan han sover, sådan hans indre ur har indstillet sig, og så betyder det ikke så meget, hvor stor flasken er her. Derfor kan du naturligvis også prøve at skrue lidt ned i mængden af flasken om formiddagen samtidig med at du tilbyder et mellemmåltid og se hvordan han reagerer på dette…
Der er altså ikke kun én måde at gøre tingene på og du må derfor prøve at gøre det, som du fornemmer han vil trives bedst med - og måske forsøge dig lidt frem:)
Håber du kan bruge dette lidt videre :) Rigtig meget held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...