Brev:
Frustreret over retningslinjer i børnehave
Hej Helen
Mange tak for dine tidligere svar. Nu har vi dog brug for at høre din mening igen.
Vores dejlige datter er efterhånden blevet godt og vel 3,5 år og er jo selvfølgelig startet i børnehave. Hun har haft en rigtig god opstart og er hurtigt faldet til. Hun har dog ikke knyttet sig til en bestemt voksen, som mange gør, men har fået mange venner. Hun er bl.a. med i en gruppe af 5-6 piger, som hun leger mest med, men det er også her problemet starter.
De andre piger er nemlig alle født i år 2010, hvor imod hun lige præcis er på den anden side af nytåret og altså fra 2011. I foråret var det ikke noget problem og hun glædede sig hver morgen til at komme afsted, og det kunne næsten ikke gå hurtigt nok med at komme ud af døren. Her efter sommerferien er alle veninderne så rykket op i "mellemgruppen", hvorimod hun har måttet blive tilbage med de yngste. Det har betydet, at når der har været aktiviteter for de enkelte grupper ud af huset, så har vi stået med en grædende pige, som ikke vil i børnehave, da hun ikke kan være sammen med de andre. Af og til er de også blevet delt i løbet af dagen, hvilket har betydet, at hun har leget ...
... alene.
Vores datter er en stille pige i selskab med andre voksne og har derfor ikke givet udtryk for utilfredshed i børnehaven, men til gengæld reageret hjemme ved at kaste med diverse sager og skælde ud, hvilket hun ellers ikke gør. Vi har snakket med børnehaven om det, men de ønsker ikke at flytte hende op i den anden gruppe, da de mener, at der så igen er andre, som skal flyttes rundt på. De mener også, at hun har godt at af være sammen med dem, som hun skal starte i skole med på et tidspunkt. Vi tænker dog bare, at hun endnu er for lille til at afgøre, hvornår hun skal starte i skole, da hun enten vil blive den yngste eller den ældste. Og på nuværende tidspunkt er det vigtigste også bare, at hun trives i børnehaven og kan lege med dem, hun ønsker. Bedsteveninden er desuden kun en uge ældre, men altså også fra 2010. Desuden skal det nævnes, at hun i løbet af sommerferien er blevet storesøster, hvilket børnehaven igen mener kan have betydning for hendes lidt anderledes opførsel.
Håber det var til at forstå og at du vil dele lidt tanker med os omkring grupperne i børnehaven og evt. tidlig skolestart.
Med venlig hilsen
frustrerede forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
Viden om børn:
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.