Svar: Alm. sødmælk eller MME?
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Det lyder som et helt reelt behov, at jeres dreng stadig får mælk, når han skal sove. Han spiser effektivt og ofte i et kvarter eller mere, og han nyder denne amning. Den skal han have lov til at have.
Det er også helt sandsynligt, at han stadig har brug for to amninger i døgnet. Det må han gerne få lidt endnu, men da du helst vil stoppe med amning om natten, må I gerne give ham mælk sen aften i stedet, og I må gerne give ham sødmælk af en tudkop. Det kan være lettere for ham at drikke af en tudkop. Der er ikke grund til at introducere en flaske og der er ikke grund til at give ham modermælkerstatning med den alder han har.
Det vil også være rigtig godt, hvis I fortsat vil tilbyde ham en godnatgrød om aftenen, sammen med en kop mælk. Grøden vil naturligt mætte ham lidt ekstra til ...
... natten og stille og roligt vil den måske gøre, at han så helt kan undvære mælk sen aften.
Et aftenritual kan derfor se således ud:
Aften 17.30-18: Aftensmad, almindelige børnevenlige retter med kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta, sovs. Der skal være mad i stykker og også moset mad. Vand af kop.
Kommer i bad, gøres klar til natten.
Tilbydes en godnatgrød i køkkenet ca. 19, får herefter børstet tænder.
Ammes og puttes i seng ca kl 19.30
Sen aften ca kl 23 tilbydes han sødmælk af en kop eller tudkop og sover herefter uden mælk til næste morgen tidlig. Prøv at holde mængden af sødmælk lidt nede, så han ikke overfyldes med mælk og så han stille og roligt kan trappes ud af mælk her og i stedet sove igennem fra han puttes omkring kl 19.30-20…
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...