Brev:
Knirken og søvn
Kære Helen.
Nu et spørgsmål til "lillesøster" L på 12 mdr.
Det er hendes søvn den er gal med. Hun sover sådan set om natten, men hun vågner gentagne gange - delvis i søvne - og knirker, piver, siger; "mmmmmmmmm," (brummende lyde). Det er alt mellem 5-15 gange pr. nat. Omkring 60 % af gangene kommer hun selv videre i søvnen, de andre gange har hun behov for hjælp. Problemet er bare, at vi ikke ved hvordan vi skal hjælpe hende?
Vi har prøvet at;
- give sut tilbage i munden
- putte dyne omkring hende
- give vand af kop
- give sutteflaske ( ammede til 10 mdr)
- sidde med hende og give tryghed
- og seneste tiltag... Tage hende med ind i sengen til os.
(Vi gør selvfølgelig ikke alle tingene på samme tid/samme nat)
Umiddelbart virker "det vi gør lige den nat" men kun kortvarigt. Der går ikke mere end 5-20-45 min, så knirker hun igen.
Det er ved at være hårdt. Hun virker ikke generet om dagen, af de mange opvågninger, men vi forældre er ved at være trætte. (Vi har en dreng på 29 mdr også). Lige pt har vi delt hende hver anden nat. Men det betyder, ...
... at vi som forældre ikke rigtig sover sammen lige pt, fordi den ene af os skal op så mange gange. Vi savner hinanden.
Om dagen sover hun 1 lur. Ca fra kl 10.30 og så omkring 2, 2,5 timer. Hun sover i barnevogn både hjemme og i vuggestuen. Der er INTET om dagen. Ikke et pip fra hende, og hun vågner oftest glad og pludrende.
Hendes seng er hævet. Hun har dræn og vi har lige fået tjekket ørerne. De er fine. Hun er ikke syg, har enkelte tænder på vej, men det er ikke dem der driller. (Vi har prøvet panodil og hun vågner stadig).
Vi har reguleret varmen/kulden i rummet, og ja... Hun ligger som en drøm. Hvorfor vågner hun så?
Hun bliver puttet mellem 18.45 og 19.15. Hun får en mme flaske, og falder selv i søvn. Samme aften/putteresultat hver aften. - Og så starter "showet" nærmest på klokkeslæt efter 30 min. Og så fortsætter det bare natten igennem.
Vi vurdere ikke, at hun er sulten, (over)træt, fryser, sveder ect. Egentlig tror vi det måske er en vane hun har fået sig?
Nå... Det blev langt. Håber du kan hjælpe os.
Kærlig hilsen
"den trætte mor og far".
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Akupunktur
Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.
Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.
Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer