Brev:
Kan mit barn være sensitiv?
Kære Helen
Tusind tak for dit hurtige svar og gode forslag. Vi har prøvet at følge dine forslag og hun sover nu kl. 21 hver aften så det er dejligt. Du nævner dog ofte at vi kan give mælkeprodukter, men pga. hendes forstoppelse giver vi ikke mælkeprodukter, men i stedet for hun kalk piller og ris mælk med calcium, kan hun få for meget ris mælk når hun kun er 2½ år?
Vi vil gerne høre om der er noget vi skal skåne hende for eller være mere opmærksom overfor mht. om hun kan være sensitiv.
Hun har altid haft problemer med at sove og har det fortsat, når vi har været ude eller vi har haft gæster. Hun har altid kun villet sove når hun lå i sin egen seng eller barnevogn. Derudover har hun altid og er det fortsat meget følsom overfor lyde. I dagplejen når de har været i legestue hvilket sker en gang om ugen kan hun sidde og se på at alle de andre leger. Da vi fx var i ...
... zoologisk have i går var der en masse børn som hoppede og dansede til musik og hun synes det var for meget og ville væk derfra.
Hun er super god til at høre, men hun har stadig problemer med at jeg fx støvsuger. Hun synes det er for højt (ifølge hende selv) og holder sig for ørene.
Jeg forsøgte på et tidspunkt at gå til musik med hende, men hun var den eneste som ønskede at skulle ud af lokalet, hvorfor vi stoppede.
Generelt er hun ellers en glad pige som er meget kontaktsøgende og gerne vil lege med andre børn, især når jeg og hendes far er med, og hun elsker at synge og danse til musik når vi er hjemme.
Vi går nu en gang om ugen til gymnastik hvor der ikke er nogen problemer.
Er der noget vi kan gøre eller ikke skal gøre- eller skal være opmærksomme på? Tænker specielt på dette nu da hun snart skal i børnehave?
På forhånd tusind tak for dit svar.
Kærlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.