Brev:
Fra hvornår kan man starte blidt på opdragelse?
Kære Helen
Vi kæmper stadig med putning uden amning med vores lille Pomfrit - nu 8 måneder og 1 uge. Når det mislykkes med at putte hende, går jeg tilbage til gamle rutine med ammes i søvn. Det vel at mærke efter hun har grædt og grædt i sengen. Dog er vi de sidste to gange lykkedes med at få hende til at falde i næsten søvn i armene efter mælk/ amning, og det så hun accepterer at falde i søvn i sengen.
Men inden vi når så langt er det en kæmpe kamp med gråd og ja Mor her bliver også kørt så langt ud at jeg selv begynder at græde! Så ønsket er jo stadig at nå derhen, hvor hun ikke græder sig i søvn, men bare putter sig roligt ned.
Derfor pønser vi nu på, om vores lille pige her efterhånden er blevet så stor at hun bruger gråden aktivt til at bestemme?
Spørgsmålet er: Ved hun, sådan rent børnepsykologisk, at ...
... hvis hun græder længe nok, så får hun brystet?
Vi mener nemlig ikke at gråden skyldes utryghed, for hun ligger jo nemlig i armene på dette her tidspunkt.
Og et afledt spørgsmål er så også: Fra hvornår kan man som forældre begynde at bestemme mere, og ikke bare give efter for gråden, som man jo gør med spædbørn og som vi har gjort indtil nu?
Vi fik af vide på hospitalet at man ikke kan forkæle spædbørn. Men hvornår kan man så begynde at opdrage eller bestemme som forældre og dermed lære ungen, at uanset hvor meget du nu græder, så bliver det på mors/ fars måde?
Husk, at vi er de der forældre som er meget imod 'godnat og sov godt' metoden, men for gelinde metoder, som fast og fair hjælper barnet i den rigtige retning med masser af kærlighed. Uden at gøre hende utryg.
Med venlig hilsen
Pomfrittens forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.