Brev:
Amning 9 mdr
Hej Helen.
Vi har haft rigtig god erfaring med dine svar tidligere, så nu prøver vi lige igen!
Alice fylder 9 mdr her d. 1 og vi har stadig lidt issues med mad, hun var i det hele taget meget lang tid om at starte med at ville spise rigtig mad, og gad ingen former for grød overhovedet. Hun gider nu spise nogle enkelte skefulde havregrød til morgen hvis der er smørklat og kanel på. Hun spiser fint til aften, men er meget småt spisende ved de andre måltider i løbet af dagen. Jeg ammer stadig og hun bliver lige nu ammet lidt over middag inden lur, til aften inden putning og så vågner hun stadig om natten, første opvågning er ok ved 11-12 tiden, men så vågner hun igen 2 eller tre gange og får brystet. Som regel ved 2 tiden, nogen gange kl 4, og så igen omkring kl. 6, og så står vi op ved halv 8 -8 tiden. Og nu hvor hun er så stor er det jo nok fordi hun spiser for meget om natten at hun ikke rigtig spiser om dagen.
Jeg er bare helt lost med, hvordan jeg vender hende af med at spise om ...
... nattten, hun har aldrig villet have hverken flaske eller sut, så jeg har ikke rigtig noget alternativ til brystet, og får hun ikke brystet vågner hun helt og vil ikke sove igen.
Nu starter jeg på arbejde her om halvanden uge så for mig er det heller ikke længere holdbart at skulle være vågen så meget om natten. Far tager over når jeg starter og skal have 8 ugers barsel, og fra 1 oktober skal hun så småt starte i vuggestue.
Amningen ved middagstid kommer hun jo så af gode grunde til at skulle undværre, og kan se den stadig er i din dagsplan til 9 mdr. i din bog om mad. Burde hun så have en amning sen eftermiddag i stedet?
Hun er heller ikke specielt interesseret i at drikke almindelig mælk, så er også lidt bekymret for hvordan vi sikrer at hun stadig får nok i løbet af dagen hvis vi skal ned på kun aften og sen aften med amning.
Håber du har nogen gode råd til, hvordan og hvor mange amninger vi skal til at forsøge at skære fra.
Hilsen Alice´s forældre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.