Brev:
Ammes næsten hele tiden
Kære Helen
Tusind tak for en fantastisk brevkasse. Jeg har brugt den flittigt ved vores første barn, Anna fra september 2012. Læst dine gode svar til de andre forældre.
Nå, men nu sidder jeg her med lillebror på armen. Han er 2 uger gammel og jeg synes at han 'hænger' i mine bryster hele tiden. Vi har selvfølgelig ingen rytme endnu og jeg lægger ham til når han viser tegn på sult- søgen eller gråd ! Han sover ofte to-tre gange i løbet af dagen i 2 timer. Nogle gange lidt mere. Ellers ammer og pusler jeg ham.
Mit spørgmål går på om det er vejen frem at han ligger så meget hos mig. Føler nogle gange at han bare vil hygge og så sover han videre hos mig efter en tår mælk. Han vil ikke bruge narresut- har prøvet flere forskellige og håber det vil lykkes på et tidspunkt. Har været ude og gå tur med ham, men må vende om og skynde mig hjem, da hun ...
... pludselig græder meget og ikke kan trøstet med sutten - dette sker selvom jeg lige har ammet og så falder han først til ro når han får brystet i munden! Hvordan kommer jeg ud af dette eller løser det sig selv?
Han er født 11 dage over termin. Vejede 4120g og var 56 cm lang. Han har virket meget sulten i starten og fik også mme på hospitalet. Amningen kører rimelig godt nu, trods svær start med brystbetændelse og sår på brystvorterne. Sundhedsplejeske var her da han var 4 dage gammel og der vejede han 4100 og 6 dage efter havde han taget 650 gram på ;-)
Sikken en lang smøre…. min bekymring er egentlig 'bare' om jeg er ved at etablere amningen fortsat og derfor skal amme så ofte. Kan slet ikke se, hvordan jeg skal komme ud af huset, hvis han skal spise konstant og ikke kan trøstes med en sut.
Glæder mig til at høre fra dig - bedste hilsner
Eva
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.