Brev:
Bruger lang tid på at falde i søvn om aftenen
Hej Helen,
Har brug for dit råd endnu engang.
Vi skrev til dig da vores dreng, LP, var 16 mdr pga, at vi havde store udfordringer mht putning om aftenen. Nu er vores dreng blevet 19 mdr, og nu synes vi at vores aftner mht putningen er blevet alt for uholdbare.
Vi har fulgt dine tidligere råd, og vi har også oplevet en smule fremgang - det er ikke længere nødvendigt, at holde LP i hånden, for at han kan falde i søvn.
Efter råd fra dig har vi valgt, at vi også bliver siddende inde ved LP' seng indtil han falder i søvn, da han bliver meget ulykkelig, når vi forlader lokalet.
Vi gør brug af "stryge-tøj-metoden", hvor vi søger for at lave noget andet (arbejde på computer, læse en bog, sidde med iphone), så LP ikke bare tror, at vi venter på at han falder i søvn.
Problemet er at det sagtens kan tage et sted mellem 1 time og halvanden for at LP falder i søvn!! Og vi synes overhovedet ikke, at vi oplever en forbedring - nærmere det modsatte - det tager længere og længere tid for LP at falde i søvn.
LP's dagsrytme er som følgende:
07.00 - LP bliver vækket (LP vil ellers gerne sove længere, men vi kan se at du har givet andre det råd, at det er vigtigt at have den samme dagsrytme hver dag).
07.30 - Morgenmad
09.00 - Morgenbolle
11.45 - Ymer eller rugbrød, puttes derefter til middagslur
12-13.30 - Sover ca 1,5 time till middag (nogle gange 2 timer, men sjældent længere).
14.00 - Bolle, Rugbrød eller snack
17.30 - Aftensmad
18.00 - Aftenbad
18.30-19.30 - Stille og rolling leg
19.30 - Aftengrød + ser en tegnefilm på ipad
19.45 - Tandbørstning
19.50 - Læser en bog, synger en sang og taler om hvad der er sket i løbet af ...
... dagen (sker i LP's sove værelse). Der bliver sagt "godnat, nu skal du sove".
…..og herefter begynder "den lange vandring". LP rejser sig op mange gange, og vi må lægge ham ned mange gange. Han roder rundt i sengen, snakker, griner, sætter sine fødder fast i tremmerne i sengen, kravler under sin sengerand osv. Når han sætter sig op eller rejser sig, beder vi ham om at lægge sig ned igen eller vi gør det for ham, ellers ignorerer vi mange af hans "krumspring".
Når vi lægger ham ned siger vi "du skal lægge dig ned og sove, for du er træt".
Men det er bare dybt frusterende, at det ofte tager over 1 time for LP at falde i søvn, og at vi overhovedet ikke kan mærke nogen forbedring.
Vi ved at han er træt. Vi har prøvet at putte ham tidligere, for at se om han måske var overtræt, men det tager alligevel 1 time til halvanden før han falder i søvn. Vi har også prøvet at putte ham senere, men det kan også tage en time før han sover. Middagsluren har vi også prøvet at forkorte, så han ikke sover til længere end kl. 14 (hvilket han også sjældent før) - men ingen effekt af dette.
Vi ved simpelthen ikke hvad vi skal gøre for at nå frem til noget som er tåleligt for alle parter. Derudover så står vi snart med en baby nr. 2, og der kommer mor til at skulle putte alene nogle aftner om ugen, og så er 1 time altså for lang tid at bruge på dette.
Det optimale ville være, hvis man kunne forlade lokalet og LP selv kunne lære at falde i søvn. Men vi bruger gerne tid på at få LP til at falde i søvn - men 1 time er altså for lang tid!
Håber du kan komme med nogle brugbare råd, for vi er snart villige til at prøve alt!!
Kærlig hilsen
Mor og Far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Tænder
Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.
De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.
Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.