Svar: Vil ikke ha grød mere
Kære Rikke
Jeg tror din datter trænger til at få nogen nye smagsoplevelser og heldigvis er hun nu 6 mdr. hvilket giver mulighed for endnu flere smagsoplevelser.
Du kan nu lave havregrød og øllebrød. Du bør også begynde at give hende frugtmos og hun må nu gerne få kogt kød og fisk i sin mos. Hvis hun endnu ikke er vant til at få grøntsagsmos, så kan det være en fordel at lave grøntsagsmos med gulerod, da det er sødt i smagen. Derudover kan hun få næsten alle andre slags grøntsager.
Hun kan også som tidligere få hirsegrød og majsgrød og du kan her komme lidt frugtmos på grøden, da hun er vant til frugtmosen og nyder den søde smag.
Det er vigtigt at du forsøger at give hende grød og mos og ikke begynder at trappe amningen op, da hun så får forholdsvis meget mælk, som vil tage lysten til den ...
... øvrige mad. Så bibehold amningen uden at skrue dette op. Tilbyd hende f.eks. grød/mos først og så amning bagefter, når hun f.eks. skal sove.
Fra 6 mdr´s alderen må hun også gerne sidde kortvarrigt i sin højestol og kan dermed sidde med ved bordet. Det at kunne deltage i måltiderne sammen med jer, kan nogen gange gøre at interessen for at spise bliver større.
Jeg tror hun tyer til frugtmos fordi det er sødt, men også fordi det er lindt og nemt at spise. På længere sigt er dette dog uhensigtsmæssigt og derfor er det godt at du får begyndt på noget andet. Hvis du holder amningen på et minimum, får hun plads i maven til andet og oplever derfor mere sult. I stedet kan hun tilbydes lidt sødmælk eller erstatning, eller vand af en kop til måltiderne.
Held og lykke i 'fødevarernes slaraffenland' og god appetit.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.