Brev:
Soverytme - 12 mdr.
Kære Helen.
Vi har en datter på 12 mdr. Hun har altid været motorisk meget aktiv, og hun har altid haft et stort tryghedsbehov. Da hun var spæd, kunne hun ikke finde ro til at sove om natten på trods af, at hun om dagen sov helt fantastisk. Efter råd fra vores sundhedsplejerske fik hun derfor lov at sove ved siden af mig i vores seng. Det hjalp i forhold til trygheden, og hun sov igennem efter dette. Men hun ville stadig ikke gå i seng i ordentlig tid - hvilket jo også var svært, da hun jo ville sove ved siden af mig og derfor fulgte min soverytme, men også fordi hun ikke virker træt til at sove før forholdsvist sent (20-21) om aftenen.
Det leder mig jo så frem til vores problem nu: Vi vil meget gerne have ændret på hendes soverytmer, både for hendes egen, men også for hendes forældres skyld. Vi vil gerne have, at hun får vænnet sig til at sove i sin egen seng, og vi vil gerne have, hun falder i søvn tidligere om aftenen.
Situationen ser således ud lige nu:
Hun sover ca 3-4 timer i dagplejen, fordelt på en kort formiddagslur og en eftermiddagslur. Hun står op ved 7-tiden, og vi prøver at putte hende 19-30-20.
Hun er meget ked af det, når hun kommer ned at ligge i ...
... sin seng. Vi har prøvet at putte hende ved at lægge hende i sengen, sige godnat og gå ud. Hun skriger så helt vildt, hvorefter vi tæller til 10 og går ind og trøster hende og lægger hende ned igen. Sådan fortsætter vi, indtil hun falder i søvn (hvilket tager LANG tid og ikke altid lykkes). Men hun er til sidst dybt ulykkelig og græder meget, og vi er i tvivl, om det er det rigtige, for hun skal ikke lære at græde sig i søvn.
Er det den rigtige taktik, vi har valgt? Er der noget, vi skal være opmærksomme på/ændre, når vi har et barn med så stort et tryghedsbehov? Bør jeg samtidig stoppe amningen helt (hun får pt. lidt til aften/nat og nogle dage en smule sent eftermiddag)?
Vi er noget i tvivl om, om vi griber det korrekt an, for hun virker efterhånden helt panisk omkring sin seng - som hun jo aldrig har været glad for, men dog taget få lure i i løbet af dagen. Vi er nok egentlig mest bange for, om vi gør situationen værre ved at "tvinge" hende til at sove på et nyt tidspunkt og et nyt sted. Vores situation er også lidt svær, da vi pt. ikke mulighed for, at hun kan sove på eget værelse, så hendes seng står ved siden af vores.
Vi håber, du har nogle gode råd til at ændre rytme.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Laktulose
Laktulose er et middel, som bruges ved hård mave. Hvis du oplever, at dit barn ikke kan komme af med sin afføring, afføringen er knoldet og hård, måske virker dit barn til at have smerter i forbindelse med, at det skal have afføring - så kan læge eller sundhedsplejerske anbefale dig, at du giver dit barn laktulose.
Laktulose drikkes, og kan f.eks. gives til baby på en ske. Laktulose virker ved at binde vand i tarmen og derved blødgøres afføringen, så barnet lettere kan komme af...
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.