Annonce

Annonce

Svar: Amning, mælkeproduktion dag og nat


23. januar 2014

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Tak for dit tekniske spørgsmål :)

Din krop er så smart indrettet at den tilpasser mælkemængden efter din drengs efterspørgsel - så jo mere han dier, jo mere mælk producerer du og jo mindre han dier, jo mere sættes din mælkeproduktion ned. Du skal dog ikke være bange for at din amning stopper - med den alder din dreng har, er det helt normalt at mælkeproduktionen langsomt skal nedsættes, og de fleste børn vil i 7 måneders alderen trives med 4 amninger i døgnet (det vil sige ca hver 6 time).

De fire amninger vil ofte ligge tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften. Når de ligger sådan, så ligger de spredt ud over hele døgnet og brystet stimuleres således over hele døgnet og samtidig giver de plads i maven til mere rigtig mad.

Det er også sådan at du producerer mere af det mælkestimulerende hormon prolaktin om natten, så det giver ekstra mælk at amme f.eks. sen aften og tidlig morgen - og det er også derfor du oplever at din mælkemængde er ekstra stor først på dagen. Stille og roligt i løbet af dagen, så nedsættes ...


Annonce

... mængden af mælk lidt og den mælk du producerer om aftenen vil være mere koncentreret. Her vil man ofte opleve at barnet derfor spiser lidt hyppigere, fordi det derved fylder sig op med koncentreret mælk og herefter er i stand til så at sove et lidt længere søvnstræk - igen rigtig smart, fordi både mor og barn har brug for at sove om natten.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Det er helt normalt at dine bryster nu kan føles mere bløde og "slappe". At du ikke længere får samme brystspændinger som du havde i starten. Det hører med til det naturlige ammeforløb, og når du lægger til og lader din dreng die og han tager fint fra, ja så har du masser af mælk til ham :) Og faktisk lyder det som om at du nok skal til at sætte antallet af amninger ned, så din dreng begynder at få lidt mere rigtig mad i maven, for det lyder som om at du ammer rigtig meget og han får sandsynligvis en del mere mælk fra dig end du lige umiddelbart tror og det kunne godt være forklaringen på at du synes det er svært at komme igang med skemaden...

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce