Brev:
1 år gammel og spiser stadig om natten
Hej
Vores yngste datter er 12 mdr nu. Og også med hende kæmper jeg med nattesøvnen.
Hendes rytme er at hun får en formiddagslur kl. 8.30-9.00, middagslur kl. 12.00-14-00 eller sommetider 14.30 og så bliver hun puttet til nat kl. 19.00. Hun er en glad og sund pige med to større søskende på 2,5 år. Hun spiser morgenmad kl. 6.30 formiddagsmad kl. 9 frokost kl. 11 aftensmad kl. 16.30 og havregrød m banan kl. 18.30. Hun spiser selv de fleste måltider og har fint styr på at bruge ske.. der kommer en masse indenbords og hun kan sagtens spise 1 rundtom til morgenmad og en til frokost. Aftensmad og grød spiser hun en pæn portion.
Jeg er stort set holdt op med at amme.. Ammer dog af og til om morgenen når hun vågner. Problemet er natten. Hun lægger sig selv til at sove kl. 19.30 efter en godnat sang, og så har hun en kort opvågning omkring kl. 22, så vågner hun igen kl. 01 hvor jeg som regel kan få hende til at sove igen ved at give hende en sut og sige ”shh det er nat du skal sove”, men så vågner hun igen imellem kl. 01 og 03.. På det tidspunkt kan jeg ikke få hende til at sove igen uden at give hende en ...
... banan.. Hun spiser den lynhurtig drikker lidt vand og lægger sig så ned igen. (hun vil ikke spise den i mørke, så jeg må tænde lyset, når hun så ser den griber hun ud efter den og spiser. Men hun er tydelig meget træt), hun brokker sig kun lidt når jeg lægger hende ned bagefter og siger hun skal sove..
Så sover hun kun korte intervaller (1 time af gangen) frem til kl. 04.30 -05.00 hvor jeg ikke kan få hende til at sove igen. Der står jeg op og så brokker hun sig indtil hun får et stykke brød som hun gnasker i sig til teletubbies mens jeg tager endnu en lur på sofaen. På trods af at hun har spist både banan og brød, spiser hun igen 4 kvarte skiver rugbrød til morgenmad sammen med de store..
Hvad skal jeg gøre for at bryde denne dårlige vane med at spise om natten? Jeg tilbyder hende alt hvad hun kan spise om dagen! Jeg vil jo ikke bare lade være med at give hende mad om natten når nu hun er så sulten.. Men dette natspiseri gør jo også at hun så fylder bleen meget tidlig om morgenen, og jeg tror måske det er derfor hun ikke kan sove længere end til kl. 05 fordi hun har gang i maven!
Håber du kan hjælpe os.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder