Svar: Nedløbsrefleks og spray
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Mange kvinder tror, at nedløbsrefleksen kun virker i starten af en amning, men det er faktisk ikke tilfældet, - den virker hele tiden :)
Det er sådan, at der til at starte med er lidt mælk i brystet, som barnet kan smage og barnet får naturligt lyst til at die, lyst til at sutte. Når barnet så sutter, så sættes der nogle hormoner igang, der sendes nogle impulser til hjernen, som sætter gang i nedløbsrefleksen og mælken begynder at løbe. Barnet holder her pause, for at synke mælken og så sutter barnet igen, nye impulser sendes af sted, nedløbsrefleksen starter igen. En normal ammerytme vil således ofte være sådan at barnet sutter, holder pause, synker, sutter, holder pause, synker, sutter, holder pause, synker.
Hos nogle kvinder kan nedløbsrefleksen af forskellige årsager være lidt langsom, hvilket betyder at barnet skal have stor tålmodighed og vente på at mælken kommer og det kan her nogle gange hjælpe med en syntocion-spray. Denne spray påvirker ...
... nedløbsrefleksen, så mælken løber hurtigere til barnet.
Ud fra dine tidligere breve, så har jeg ikke indtryk af at din amning ikke fungerer, og det er helt naturligt, at du ikke mærker samme form for brystspændinger nu, som du gjorde i starten, ligesom det er helt naturligt, at din dreng måske "tømmer" brystet hurtigere nu, end han gjorde tidligere. Han er fysisk større og stærkere og vil naturligt derfor også kunne spise hurtigere.
Det du beskriver lyder normalt. Faktisk lyder det lidt som om at han, når han dier, får fat i nogle forskellige mælkekamre, som han så får tømt og det er helt naturligt og sådan det skal være. Det kan nogle gange hjælpe, at du ammer i forskellige ammestillinger - f.eks. skifter mellem den traditionelle ammestilling til tvillingestillingen undervejs, fordi du så hjælper ham med at få tømt de mælkekamre, som sidder på ydersiden af brystet .Jeg er ikke indtryk af, at det umiddelbart vil hjælpe dig at forsøge med en spray...
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.