Brev:
Amning eller søvn
Kære Helen
Åh, jeg ved ikke hvor jeg skal begynde. Jeg har to udfordringer – måske hænger de sammen.
Min søn på snart 6 uger har siden fødslen ville ammes hver time.. vi er nu oppe på ca. hver anden time, men dette kun hvis jeg kan få ham til at sove en god lur (oftest i barnevogn).
Alle har sagt til mig at jeg skulle se at øge tiden/intervallet mellem amningerne, men det har været svært da han søger efter brystet og det eneste der kan få ham til at lade være med at græde er bryst… prøver selvfølgelig udelukkelsesmetoden først – bleskift, holdes tæt, sut osv.
Det næste der så prøves er at få ham til at falde i søvn, men der skriger han endnu mere og det er så udfordring nr.2: At få ham til at sove.
Om dagen er det lettest…ammer, skifter, hygger/stimulerer med pludren og smil.. når han så er ved at være træt (gaber og laver grimasser på at nu gider han ikke mere) ja så tager jeg ham op og vugger ham i mine arme.. forsøger at svøbe dynen omkring ham og give sut, men så tager ”fanden ved ham” og han skriger af sine lungers fulde kraft..
Her har jeg så før (ved 1 times intervallerne) givet bryst, da jeg var bange for at han ikke havde fået nok og at det var bryst han ville have! Men, så da jeg talte timerne sammen, indså jeg at han jo nok ikke fik nok søvn – da det hele gik ud på amning.
Om aftenen – er det som om ...
... han virkelig kæmper imod søvnen. Han er meget urolig og falder kun kortvarigt hen, forsøger man at lægge ham vågner han. Vi har prøvet at amme – svøbe – amme og så lægge ham når han falder hen, men han vågner hurtigt og skriger igen af sine lungers fulde kraft. Aftenen kan rask væk gå med at jeg ammer næsten konstant i flere timer.. ammer, falder hen, forsøger at lægge ham, vågner, ammer og gentages…
Mine spørgsmål til dig er:
1) Hvordan får jeg ham til at sove uden skrig – det er så hjerteskærende skrig! Især om aftenen.
2) Og hvordan ved jeg at han får nok? Og at det således ikke er dette han skriger efter?
3) Hvordan øger jeg intervallet mellem amningerne? De fleste jeg kender med børn siger at deres spiser med 3-4 timers mellemrum…
P.s. mht. at få nok, så trives han (udvikler sig fint), tager på, har normale afføringer og tissebleer…MEN hans forreste fontanelle er nedsunket og han er lidt tør i ansigtet). Lægen mente at han nok bare så sådan ud – altså havde en let nedsunket fontanelle..men det ved de jo ikke med sikkerhed.
P.p.s. Et sidste spørgsmål på falderebet..
1) Hvordan ved man om ens bryst er tømt? Det føles slapt ja, men synes altid jeg kan presse lidt mælk ud.. hvis to amninger er indenfor samme time – skal jeg så fortsætte på samme bryst?
Med venlig hilsen
En meget træt og bekymret mor til Elias
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.
Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.
Tak fordi du har skrevet den!
Hilsen de glade forældre