Annonce

Annonce

Brev:

Nyt putteritual - 15 mdr.


14. november 2013

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Nyt putteritual - 15 mdr.

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for svaret på mit sidste brev. Det løste vores problem og har fungeret lige siden:)

Nu står jeg i den situation at min datter skal have sit eget værelse. Det vil sige hendes far og jeg flytter værelse (først efter jul ) og hendes seng bliver hvor den er. 

Nu er jeg bare lidt i tvivl om hvordan jeg bedst får lavet om på putningen om aftenen. Indtil nu har jeg nemlig gjort sådan at jeg har ligget med hende i dobbeltsengen indtil hun faldt i søvn og det kan jeg jo så ikke mere når vi flytter sengen, som ellers har stået lige ved siden af hendes.

Putningen foregå nu bare ved at hun får en flaske mælk i sengen og så ligger vi der indtil hun falder i søvn. I gamle dage.. Læste og sang vi osv . . Men nu er der ikke meget putteritual over det da hun altid vil have flasken med det samme og den sommetider virker så søvndyssende at det ville forlænge det hvis vi skulle lave andre ting. Dog kan der alligevel nemt gå 45 min inden hun falder til ro ligemeget hvor træt hun var da vi startede. Hun vælter rundt i sengen og kravler rundt på mig og så sover hun pludselig. Men er aldrig ked af det. ...


Annonce

... Enkelte gange falder hun i søvn med flasken i munden. Hun skal have sutten et par gange i løbet af aftenen og enkelte gange må jeg op og ligge med hende for at hun falder i søvn igen. Hun kommer stort set hver nat over og sover i dobbeltsengen hos os i løbet af natten. 

Jeg har prøvet at putte hende i egen seng, men hvis hun ikke falder i søvn med flasken rejser hun sig og vil bare ud af sengen. Og ender med at blive ked af det.

Jeg har brug for råd til hvordan laver jeg en god og nænsom overgang til et nyt mere hensigtmæssighed putteritual, hvor hun på et tidspunkt lærer at falde i søvn i egen seng.

Hun er netop begyndt kun at sove en lur. Kl ca 11-12.30/13.30 det er forskelligt. Og hun er så klar til at sove om aftenen 18.30-19.30 ca. Og der er hun virkelig træt!! Vi har også lidt af samme grund droppet aftengrøden da hun ellers bliver alt for proppet og hun elsker sin flaske og spiser nu godt til om morgenen i stedet så det fungerer fint.

Hun er en meget temperamentsfuld lille dame. Men generelt rigtig glad og tryg og velfungerende i hverdagen.

Håber du kan hjælpe med en lille putteslagplan:)

Kærligt MorJulie 

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Vaner og børn

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce