Brev:
Dagsrytme?
Kære Helen,
Jeg fødte 21. Juli en dejlig lille (stor) datter, som nu er godt 3 mdr. gammel. Hun trives rigtig godt og vokser og lærer nye ting hver dag :-)
Men jeg synes vores dage flyder lidt sammen, og jeg kunne godt tænke mig at få lidt mere struktur på hverdagen (så godt som det nu kan lade sig gøre med en lille baby)... En typisk dag ser lige nu sådan her ud:
Kl. 5-6: Lillesøster vågner og jeg tager hende op i sengen, hvor jeg ammer. Nogen gange falder vi begge i søvn og hun sover videre hos mig, og andre gange er det kun hende som falder i søvn, og så putter jeg hende over i vuggen igen. Hun spiser ca. 15-20 min, og så falder hun i søvn.
Kl. 7.15: storebror vågner vi står op. Lillesøster sover stadig.
Ca. kl. 8.30-9.00: lillesøster vågner. Hun bliver puslet og vi leger lidt, afhængig af om hun er sulten. Der går ca. en halv time fra hun vågner, til hun bliver ammet.
Kl. 9-9.30: amning i ca. 30-40 min. Derefter leger vi og får tøj på osv.
Kl. 11.00: amning i ca. 40 min. Derefter ud og sove i barnevogn, hvor hun typisk ...
... tager en god times tid (altså sover kl 12-13)
Kl. 13.30: amning i ca. 20 min, og derefter lege osv.(nogen gange falder hun i søvn ved brystet og sover så fra kl 14-17).
Kl. 15.00-15.30: amning i ca. 20 min. og der falder hun tit i søvn ved brystet og sover så ca. 2 timer. (Hvis altså ikke hun faldt i søvn tidligere)
Kl. 17-18.30: er vågen og leger osv.
Kl. 18.30-20.30: her ligger hun mere eller mindre on/off ved brystet... Hun spiser rigtig meget her, men bruger nok også mig som hygge og sut. Men det passer meget fint i familiens rytme, da jeg så kan have lillesøster liggende hos mig imens jeg læser for storebror eller vi ser en film eller noget. Storebror puttes kl 19.30.
Kl. 20.30: lillesøster falder i søvn og sover indtil kl 5-6 næste morgen. Jeg plejer at amme hende sidste gang kl 19.45 og så kan jeg lægge hende over i vuggen, hvor hun ligger og snakker lidt og så falder hun selv i søvn.
Så nattesøvnen er jo lang og god, så her klager vi absolut ikke :-) Men hvordan gør vi det lidt smartere i løbet af dagen?
Mange hilsner
KH
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.