Brev:
Børnehaven foreslår psykolog
Hej Helen.
Jeg har brug for dit synspunkt.
Min søn født juni 2010, startede i børnehave midt i maj og hader det. Han blev yderligere storebror midt i juni og synes det er helt fint.
Jeg har nu været til opstartssamtale i børnehaven og de vil bringe en psykolog ind i min søns situation.
Kort fortalt...
Han er indtil for ganske nyligt blevet ekstremt ked af det, når jeg skulle aflevere ham (er alenemor så altid mig). Han gik det første lange stykke tid og skulle forsikres af pædagogerne flere gange om dagen om at jeg nok skulle komme og hente ham. Nu går det nogenlunde med at aflevere og han kan godt sætte sig ned og læse bøger, tegne tegninger til mig og hans far (skal være mærket hvem det er til), lave perlekæder/armbånd til sig selv, mig eller hans far (som er min bedste ven og helt med på sidelinien).
Han leger også lidt i sandkassen udenfor, plukker blomster til mig eller samler agern, sådanne småting. Nyder deres morgensamling med snak og sang. Derudover leger han helst ikke med de andre børn og søger trygheden hos de voksne når han er der.
Hjemme og hos hans far er han til gengæld en rigtig Dreng, ...
... leger aktivt både ud og inde, sammen med os og alene. Stortrives og er næsten altid glad. Er meget glad for sin mor og skal gerne vide hvor jeg er, men ved han det er han meget udadvendt og glad, naturlig genert men glad.
Min bekymring er nu, at de i børnehaven vil bringe en psykolog ind i det, fordi de vil have ham til at deltage mere og være mere vendt mod de andre børn. Jeg har fuld forståelse for at det vil være godt med nogle gode venskaber og kontakt til andre børn, men jeg er bekymret over at de vil ændre en eller rigtigt velfungerende dreng.
Ud fra tekster og punkter og samtaler jeg har haft med andre, ved jeg at han er HSP, altså en meget sensitiv dreng og han har så vidt jeg kan bedømme en ret høj intelligens. Derfor "gider" han ikke lege almindelige lege med biler og dukker, men elsker at bygge med duplo og andre lignende ting, være praktisk i haven med skovl, spand, kost mm og ellers "hjælpe" med hvad vi voksne nu laver.
Hvordan bør jeg forholde mig? Jeg vil det bedste for min søn, men synes ikke han skal tvinges til at ændre sig bare fordi han ikke er som flertallet og er meget selvstændig.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Gråd og børn
Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.
Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.
Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.