Svar: Ammestilling, sut og bryst
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Der er ingen problemer med at amme liggende og kontakt - tværtimod. Faktisk nyder mange børn at blive ammet liggende, fordi de her bedre selv kan styre deres behov for brystet og ikke føler sig presset, som de nogle gange godt kan føle sig, hvis de bliver holdt meget tæt i favn...
Derudover så skabes nærhed jo også, når man ikke ammer - men i alle de situationer, hvor du går rundt med ham, snakker med ham, pludrer i dialog, bader ham, går i svømmehallen med ham eller sidder med ham, tumler med ham, synger for ham osv. Der er masser af situationer hele dagen igennem, hvor han får din nærhed, får masser af fysisk kontakt og også verbal kontakt - nærhed er også at du ser ham, lytter til ham, reagerer på alle hans signaler.
Faktisk kan man sige, at med den alder han har nu, så er det vigtigt at han ikke kun ...
... ligger i din favn og hygge-sutter i flere timer - men at han spiser og naturligvis får den mælk han skal have, men derudover netop bruger sig selv og har kontakten direkte med dig. Han er ikke længere et spædbarn, men en aktiv lille baby og den udvikling skal han naturligvis også støttes i:)
Med hensyn til sut, så kan han sagtens have behov for sut selvom han ammes - sutten kan nogle gange give en anden ro end brystet, fordi han har brug for at sutte uden at skulle have mælk hver gang. Det at sutte virker beroligende på små børn og det sætter også gang i tarmperistaltikken - det vil sige at det hjælper mælken igennem mave-tarm-systemet. Derfor vil mange børn nyde at afslutte amningen med at få en sut, og sutten hjælper dem her netop med at slappe af og overgive sig til søvnen.
Jeg håber ovenstående giver lidt ro med på vejen :)
Fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Uld til børn
En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.
Uld har mange fordele:
- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.
- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.