Brev:
Græder meget om natten - Hjælp os!
Kære Helen, nu skriver jeg til dig i håb om at du kan hjælpe os, inden det går ud over vores lille familie.
Eva er begyndt at græde meget om natten. Vi er gået fra 7 opvågninger med amninger til 2 opvågninger med 2 amninger (som det skal være ) til nu 5 opvågninger og amning hjælper hende ikke videre. Hun vågner op og græder og jeg kan ikke lulle hende videre i søvnen som jeg har kunne - hun græder og græder og græder og tilsidst skriger. Hun vender og drejer sig og sætter sig op og lægger sig henover os og falder til ro for efter 3-4 min at starte forfra - i nat varede det 1 1/2 time før hun sov videre.
Jeg har prøvet ALT nu og kan ikke mere - jeg tager hende op og trøster, svøber og vugger, ammer og nusser og shh ord som vi har haft stor succes med da vi gik fra 7 opvågninger til 2. Jeg må til tider vende ryggen til hende og lade hende sidde og græde, og har kommet til at hæve stemmen overfor hende i som så gør at jeg selvfølgelig selv kommer til at græde i mangel af overskud og forståelse for hendes natte adfærd. Uanset hvad jeg gør for at give hende tryghed så vrider hun sig ud af min arme eller skubber mig væk- HVORFOR ?
Det er meget ekstremt herhjemme nu om natten - alt hvad jeg gør for hende vil hun ikke have, jo hun vil gerne ammes men hun bruger mig bare som sut, hun er ikke sulten eller tørstig, og jeg kan ikke holde ud at ligge i 20-30 min ...
... og blive brugt som sut så jeg tager brystet fra hende når hun er faldet til ro og så starter vi forfra.........
Jeg håber på snart at høre fra dig da jeg er begyndt at få ondt i maven når vi nærmere os aftenen i frygt for hvordan natten vil forløbe sig.
Jeg er meget frustreret og ked af det - det skal lige siges at jeg er begyndt at arbejde og Eva er meget aktiv i hendes vågne tid og går nu med sin dukkevogn rundt i vores hjem, hun kravler og går hen af alting meget sikkert. Hun er startet i vuggestue og har også været syg i denne her periode med forkølelse og puds i øjnene, det er dog på vej tilbage nu hoster hun bare.
Jeg ved du sikkert vil fortælle mig at hendes aktivitet og sygdom og seperation fra mig gør nætterne til et levende helvede, jeg kan bare ikke acceptere, hvis det skal vise sig i så ekstrem grad som hun gør.... Åhhh jeg ber til du har en god forklaring og nogle værktøjer til os.
Hilsen os
PS: Glemte at skrive at hun starter med at sove i egen seng hægtet på vores og falder i søvn uden problem alene - og når jeg ikke kan lulle hende videre i søvnen når hun vågner første gang kommer hun over til os og ligger her resten af aftenen og natten.
Hun sover fint om dagen, har lidt svært ved at give sig hen for tiden også og hun sover ca 4 timers lur om dagen og kommer i seng ved 19.30-20.00 om aftenen og står op til dagen mellem 6.00 og 7.00
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.